Toplumsal Barış Platformu tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Toplumsal Barış Platformu, Yaşlılar ile İletişim ve Destek Hizmetleri Birimimiz Şubat aydından itibaren pilot olarak seçtiği Ali Baba Mahallesinde çalışmalar sürdürmektedir. Platform üyeleri kış mevsiminde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın rahat ulaşım imkanı sağlaması için kar küreme çalışması başlatmış yine aynı mahalle de odun ve tahta kırma, kömür poşetleme çalışmaları başta olmak üzere yaşlı vatandaşlarımızın günü birlik işlerinde dayanışma zemini sergilemiştir.

Son olarak ise Alibaba Mahallesinde ikametgah eden yaşlı vatandaşlarımız arasından seçim yapılmış iki yaşlı vatandaşımızın evlerinde boya badana çalışması başta olmak üzere özellikle oturma odası ve mutfakta gerekli görünen eşyalar değiştirilmiş, rahat kullanacakları şekilde düzenlemeler yapılmıştır.

Yaptığımız tüm bu çalışmalar da bizlere dayanışma zemini sunan, yaşlı vatandaşlarımızdan dua almamıza vesile olan resmi kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere kentimizin ileri gelenlerine ve Tunceli esnafına teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz sizler de bir araya gelin mahallenizde ikametgah eden yaşlı vatandaşlarımız ile dayanışma ağı oluşturmalarını rica ediyoruz.”