İHD Şubesi’nde düzenlenen açıklamada konuşan Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, Şube Sekreterleri Avukat Suna Bilgin’in her zaman ve her koşulda temel hak ve özgürlüklerin korunması ve insan haklarına saygının büyütülmesi için fedakarca uğraş verdiğini söyledi.

Demokratik bir toplumda ifade özgürlüğünün toplumsal varoluşun temeli olduğunu dile getiren Solmaz, “Çünkü ifade özgürlüğü kişinin kanaatini diğerlerine bildirme, düşüncesini dışa vurma, kendisi dışındakilerle iletişime girebilme potansiyelinin gerçekleştirilmesidir. Özgür bir biçimde düşüncenin oluşumuna, yaşanmasına, açıklanmasına izin verilmeyen bir toplumda ise yurttaşlardan değil, ancak tek tip ve iktidarların istediği gibi programlanmış biat eden bireylerden söz edilebilecektir. Bu da hem demokrasinin hem de toplum olma halinin yok edilmesinden başka bir şey değildir” dedi.

Türkiye’de terör tanımının alabildiğine geniş tutulduğunu ifade eden Solmaz, “Hukukun üstünlüğü ilkesi uygulanmamakta ve bunun sonucunda AİHM içtihatları yok sayılmaktadır” diye konuştu.

İHD Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, açıklamasının sonuç bölümünde Bilgin’e verilen cezayı kabul edilemez bulduklarını söyledi.