Dersim’de İnsan Hakları Derneği (İHD), şube açılışı gerçekleştirdi. Şube açılışına, Dersim Belediye eş başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun, HDP, DBP ve yurttaşlar katıldı. Açılışta konuşan İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, İHD genel merkezinin 6 kişiyi atanmasıyla şubenin açıldığını belirterek, “Zamanla üyelikle sayımız artacak, olağan kongre düzenleyerek yönetim kurulumuzu belirleyeceğiz” dedi.

İHD’nin savunduğu amaç ve ilkelerden bu zamana kadar taviz vermeden mücadele ettiğini söyleyen Gürbüz, zorlu mücadelelerde binlerce insanın katkısının olduğunu ifade etti.

Halkların kendi kaderini belirleme hakkına karşı yapılan her saldırının, her katliamın insanlığa karşı işlenmiş büyük bir suç olduğunu kaydeden Solmaz, “Bölgede yıllardır sürdürülen ayrımcı ve mezhepçi politikalardan güç alan IŞİD çetelerinin her hangi bir dış destek almadan bu kadar ilerlemesi, Türkiye sınırlarına dayanması mümkün değildir” diye konuştu.

ihd_ic-001.jpg

Solmaz, Türkiye’de emek ve demokrasi güçlerinin Kobani’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmeye çalıştığını dile getirerek, kamuoyunu yeni bir katliama karşı uyarmakta olduklarını kaydetti.

Dersim’de İHD şubesinin açılmasının önemli bir adım olduğunu belirten Solmaz, Dersim halkından tüm haklı taleplerini demokratik yollarda ortaya koymasını beklediklerini söyledi.

Açılış, konuşmanın ardından alkışlarla gerçekleştirildi.