İHD Dersim Şubesinin çağrısı üzerine “Tabutla Değil Umutla, Hasta Mahpuslara Özgürlük” pankartı açarak Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Özgürlük Anıtı önüne yürüyen vatandaşlar adına açıklamayı Şube Başkanı Gürbüz Solmaz okudu.

F tiplerinde 228’i ağır 578 hasta tutuklu bulunduğunu belirten İHD Dersim Şube Başkanı Gürbüz Solmaz, “Hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetme riski altında bulunan hükümlüler daha iyi tedavi koşulları için; yakın ölüm tehlikesi altında bulunanlar veda ve huzur hakkı kapsamında tahliye edilmelidir” dedi.

Cezaevlerinde insanlık dışı koşullar yaşandığını ve bunların gündeme gelmediğini ifade eden Solmaz, “İletişimde, haber paylaşımında ve düşünce üretiminde önemli bir rol oynayan köşe yazarlarının, görsel medya mensuplarının ve diğer kamuoyu oluşturucularının konuyu ele almaları bu yönde bir duyarlılığın oluşturulmasına büyük bir katkıda bulunacaktır. Biz insan hakları savunucuları her ay merkezi olarak bir çok ilde bulunan şubelerimizle ortak etkinlikler düzenleyerek ülkenin her bir yanındaki hapishanelerdeki mahpusların sesini duyurmak soruna çözüm olmak için sesleniyoruz. Hasta mahpuslar serbest bırakılmalıdır. Mahpusların tabutlarla değil, umutla ve insanca yaşama dönmelerini istiyoruz” diye konuştu.