Yaklaşık 10 gün içinde tamamlanması planlanan çalışma kapsamında 200 mm çapındaki çelik hat; Opet petrol önünden başlayarak Demiroluk virajına kadar boru çapı büyütülerek 250 mm çapında PE borular ile değiştirilecek. Yapılan çalışma kapsamında yaklaşık 900 metre boru döşenmesi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Çalışmaya ilişkin Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Esentepe Mahallesinde bulunan 1500 m³ kapasiteli ana su deposundan 250 mm çelik boru ile Mameki Köprüsüne kadar devam eden içme suyu bağlantı hattımız, bu noktadan sonra 200 mm çelik boru ile Demiroluk yolunun sonuna kadar uzanmakta, sonrasında hattın çapı küçülerek 150 PVC boru ile Mehmet Kahraman Caddesi-Eski Hastane Mevkii-Okullar Caddesinden Yeni Mahalle 300 m³ kapasiteli su deposuna bağlanmaktadır. Bu depoya bu şekilde aktarılan su, Moğultay Mahallesi, Esentepe ve Yeni Mahallenin bir kısmı ile Alibaba mahallesi içme suyu şebekesini beslemektedir. Nüfus artışı ile birlikte özellikle son yıllarda hattın boru çapının yetersiz gelmesi nedeniyle, oluşan su ihtiyaç açığını gidermek için Esentepe Mahallesi pompa merkezindeki pompaların gücü artırılarak ve yeni hatlar döşenerek terfili sistem ile Yeni Mahallede yeni yapılan depoya su takviyesi yapılmıştır.

Hattın boru çapının büyütülmesi ile büyük oranda terfili sisteme ihtiyaç kalmayacak olması,  hattın ekonomik ömrünü doldurması nedeniyle sık aralıklarla arıza vermeye başlaması ve Demiroluk yolunun yeniden düzenlenecek olması nedeniyle mevcut hattın değiştirilmesi gerekmektedir. Belediyemizin mali durumu göz önüne alınarak bu hattın en azından Opet Petrol-Demiroluk yolu kısmının yenilenmesi zorunlu bir ihtiyaç olarak değerlendirilerek, boru ihalesine çıkılmış ve KDV hariç 147.000,00 TL bedelle,  250 mm çapında PE 100 boru (16 atü), 950 metre uzunluğunda sağlıklı ve uzun ömürlü PE boru alımı yapılmıştır. Hattın Demiroluk yolunun dışında kalan kısmının ise önümüzdeki yıllarda değiştirilmesi düşünülmektedir. Hattın döşenmesine Belediyemiz ekip ve ekipmanları ile başlanmış olup, çalışmanın yaklaşık 10 gün içinde tamamlanması planlanmaktadır.”