İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NA ve TUNCELİ VALİLİĞİ’NE AÇIK ÇAĞRIDIR

  İlimizde 2015 yılından beridir faaliyet yürüten Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneğimiz, 30.12.2016 tarihinde derneğimize gelen görevli polis memurları ve dernekler masasında görevli bir ekip tarafından, İçişleri Bakanlığının OHAL kanununun 11. Maddesine dayanarak aldığı karara istinaden derneğimiz Valilik kararıyla mühürlenmiş ve çalışmaları durdurulmuştur. Şunu belirtmek isteriz ki derneğimiz tamamen bu ülkede yürürlükte bulunan kanun ve haklar çerçevesinde kurulmuş, yasal bir dernektir. Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği, tüzüğünde de yazıldığı gibi, doğanın, doğal varlıkların ve yaban hayatının korunmasını esas alan, toplumda çevre bilinci oluşturmaya çalışan ve bunları gerçekleştirmek için çevre alanına giren birçok alanda çalışmalar yürüten bir çevre örgütüdür. Kanunlar çerçevesinde kararlarını alır ve hareket eder. Doğanın korunmasını esas alır. Üyelerimiz sanatçı, esnaf, yurttaş, inanç önderi, hukukçu, eğitimci, çevreci gibi farklı alanlara sahip bireylerden oluşur ve her biri yukarıda saydığımız amaçları gerçekleştirmek için derneğimize üye olmuşlardır ve bu amaçla çalışmalarda yer alırlar. Derneğimiz bu güne değin yürüttüğü çalışmaların her kararını kendisi almıştır. Legal veya illegal başkaca herhangi bir örgüte veya kişiye bağlı değildir. Çalışmaları tamamen kendine özgüdür. Derneğimizin her çalışması kamuoyu tarafından takip edilmektedir.

     Bu güne kadar suç unsuru teşkil edecek herhangi bir faaliyet içerisinde bulunmamıştır. Tamamen çevre ve doğamız için mücadele yürüten derneğimiz 30.12.2016 tarihinde mühürlenmiştir.  Basında da yer aldığı üzere derneğimizin kapatılması OHAL kanunu kapsamında gerçekleştirilmiştir.  İçişleri bakanlığının 2016/139 nolu gerekçeli yazısında “OHAL Kanunu’nun 11. maddesi kapsamında genel güvenlik, asayiş ve kamu düzenini korumak amacıyla 20 ilimizde milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen; FETÖ bağlantılı 42, PKK/KCK bağlantılı 26, DHKP-C bağlantılı 3, diğer aşırı sol örgütlerle bağlantılı 19 ve DEAŞ bağlantılı 4 olmak üzere 94 derneğin faaliyetleri valiliklerimizce durdurulmuştur.” denilmektedir. 

  Şunun tarafınızca ve kamuoyunca iyi bilinmesini isteriz ki derneğimizin de mühürlenerek kapatılmasına neden olan yukarıdaki hiçbir gerekçeyi kabul etmiyoruz. Derneğimizin yukarıda belirtilen illegal örgütlerle bağlantılı olması mümkün olmadığı gibi, iddialar tamamen asılsız ve haksızdır Derneğimizin milli güvenliği ve kamu düzenini tehdit ettiği gerçek dışıdır.  Bu asılsız iddialar hem derneğimizi hem de üyelerimizi zan altında bırakmıştır.

   Bu ülkenin tanımış olduğu haklarla kurulmuş olan derneğimizin OHAL kapsamında kapatılmasını doğru bulmuyoruz. Derneğimizin kapatılması her yönüyle hukuka aykırıdır. Bu ülkenin doğayı korumayı esas olan dernekleri yaşatmasıdır en doğru olan. Bu açıdan içişleri bakanlığını talimatı doğrultusunda il valiliğince mühürlenme kararı verilen derneğimiz için alınan bu kararın gözden geçirilmesini ve mührün kaldırılarak haksızlığın giderilmesi talep ediyoruz.

Derneğimizin yukarıda belirtilen gerekçelerle kapatılmasını kınıyor ve protesto ediyoruz.

Munzur Doğal Yaşamı Koruma Derneği