TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Aygün, önergesinde şunları kaydetti: “Basında yer alan bilgilere göre Başbakanlık'ta görev yapan polislerin değiştirilmesi için karar alınmış, polis okullarından ve diğer birimlerden yeni mezun olmuş polislerin arasından seçim yapılarak, yeni bir ekip oluşturulması öngörülmüştür. Başbakanlık'ta görev yapacak polisleri seçmek için görevlendirilen Başbakanlık Koruma Dairesi personeli, yeni Başbakanlık polislerini sözlü sınava tabi tutmuştur. Mülakata katılan polis okulu öğrencilerine sorulan sorulardan bazıları şöyle: "Hangi cemaate bağlısın?, Cemaate gidiyor musun?, Seni cemaat mi yerleştirdi?, Dershaneye gittin mi?, Lise de hangi dershaneye gittin? Abiler hakkında ne biliyorsan anlat!, "Hayatında hiç hırsızlık yaptın mı?, 17 Aralık sürecini nasıl görüyorsun?, Başbakan için ölür müsün?, Efkan Ala için ölür müsün?, Cuma'ya gidiyor musun?, Kız arkadaşın var mı?, Kız arkadaşınla hiç yattın mı?"

Aygün şu sorularına yanıt istedi:

Başbakanlıkta kaç polis görev yapmaktadır? Recep Tayyip Erdoğan’ın kaç koruması vardır?

Başbakanlıkta polislerin değiştirilmesi kararı neden alınmıştır? Kaç polis değiştirilecektir?

Kaç polis mülakata girmiştir?

Mülakat sorularını kim belirlemiştir?

Mülakatta cemaate dair sorular sorulmuş mudur? Cemaat 2002-2014 yılları arasında kaç polis yerleştirilmiştir?

 ‘Dershaneye gittin mi?’ sorusu sorulmuş mudur? Sorulmuş ise gittiği dershanenin polislik mesleği ile ilişkisi nedir?

17 Aralık süreci ile ilgili sorular sorulmuş mudur?

 ‘Cuma’ya gidiyor musun?’ sorusu sorulmuş mudur? Başbakanlıkta görev yapabilmenin şartları arasında ‘Cuma’ya’ gitmek var mıdır?

 ‘Kız arkadaşın var mı?, Kız arkadaşın ile yattın mı?’ soruları neden sorulmuştur? Başbakanlıkta çalışmak için bir engel midir?

 ‘Başbakan için ölür müsün?’ sorusu sorulmuş mudur? Sorulmuş ise gerekçesi nedir? Polislerin neden başbakan için ölmeleri istenmiştir? Mülakata giren polislerden kaçı Recep Tayyip Erdoğan için ‘ölebileceğini’ belirtmiştir? Kaçı ‘ölmeyi’ reddetmiştir?

 ‘Efkan Ala için ölür müsün?’ sorusu sorulmuş mudur? Sorulmuş ise gerekçesi nedir? Polislerin neden sizin için ölmeleri istenmiştir? Mülakata giren polislerden kaçı sizin için ‘ölebileceğini’ belirtmiştir? Kaçı ‘ölmeyi’ reddetmiştir?

Siz Recep Tayyip Erdoğan için ölür müsünüz?