Hrant dink için düzenlenen yürüyüş ve açıklamada, cizre’de yaşanan olaylara da tepki gösterildi.

Dersim halk meclisi’nin çağrısı üzerine moğultay mahallesi sanat sokağı’nda bir araya gelen ve aralarında belediye eşbaşkanı nurhayat altun’un da bulunduğu kitle buradan “hrant’ın katilleri cizre’nin failleridir” pankartı arkasında seyit rıza meydanı’na kadar yürüdü.

Yürüyüş boyunca alkış ve sloganlarla hrant dink’in öldürülmesi ile cizre’de yaşanan olayları protesto eden grup adına açıklama yapan dbp il eşbaşkanı ergin doğru, aradan geçen 8 yıla rağmen hrant’ın katillerinin halen cezalandırılmadığını belirterek, “biz biliyoruz ki bu kafayla, bu zihniyetle de hrant’ın katillerini açığa çıkarmak mümkün değil. Çünkü hrant’ın katilleri bu devletin, bu zihniyetin kendisidir. Hrant’ın katillerinin açığa çıkması devletin gerçek anlamda demokratikleşme ve yüzleşme yaşamasıyla mümkündür. Bu sağlanmadığı müddetçe ortaya atılan tetikçiler asla olayın gerçek faillerinin açığa çıkarılmasını sağlamaz” dedi.

Hrant’ı öldüren zihniyetin cizre’de katliamlara devam ettiğini dile getiren doğru, “cizre’de yaşanan cinayetleri, katliamları bize paralel diye yutturmaya çalışıyorlar. Cizre’nin failleri, katilleri hrant’ın katilleriyle aynı olan devletin kendisidir. Bu işi o tarafa bu tarafa atmaya gerek yok. Paralelse açığa çıkar. Çıkarmadığın müddetçe hrant’ın katillerinde olduğu gibi cizre’nin sorumluluğu da sendedir” diye konuştu.

Açıklamada konuşan emep il başkanı mustafa taşkale de hem hrant dink’in katillerinin aradan geçen 8 seneye rağmen hesap vermemesine hem de cizre’deki provokasyonlara tepki gösterdi.

Açıklamaların ardından kitle sessizce dağıldı.