Hozat Kaymakamı Bekir Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Temürboğa’nın yanı sıra ilçedeki kurum amirlerinin de katıldığı fidan dikimi etkinliğinde, yüzlerce ağaç, öğrencilerin elleriyle toprağa ulaştı. Renkli görüntülere sahne olan ağaçlandırma kampanyası kapsamında, yüzlerce gönüllüyle birlikte, yüzlerce ağacın ilçeye kazandırılması başarılmış oldu.

Ağaçlandırmaya ilişkin Hozat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda şunlar kaydedildi: “İlçemiz halkında ve öğrencilerimizde oluşturmaya çalıştığımız çevre bilinci bugün gerçekleştirdiğimiz çalışmayla somuta dökülmüş oldu ve ilerleyen zamanlarda da bu tarz çalışmalarla daha nitelikli bir çevrenin inşa edilebileceğine inanıyoruz.

hozat_ic-014.jpgDaha önceki günlerde duyurusunu yaptığımız gibi ağaçlandırma alanımızın düzenlemesi önceden yapılmış ve ağaç çukurları traktörler aracılığıyla kazılmıştı. Bugün ise öğrencilerimiz öğleden sonra Hozat-Elazığ karayolu üzerinde yer alan Kardelen Köyü hazine arazisinde gerçekleştirilen ağaç dikimine katıldı. Öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve diğer gönüllülerimizin gerçekleştirdiği ağaç dikiminin ardından fidanlarımız tankerlerle sulandı ve alanın etrafı tel örgü ile çevrildi. İlerleyen zaman diliminde, ilgili alanda kamelyalar da kurulacaktır. Ayrıca gönüllülerimiz vasıtasıyla çeşme de inşa edilecektir.

İlçemize kazandırdığımız bu alan için, başta yaptıkları bağışlarla fidan alımına destek sunan gönüllülerimiz olmak üzere, köylerine ait hazine arazisini bizlere açan Kardelen Köyü sakinlerine ve ağaçlarımızın sulanmasında su tankerlerini bizlere sağlayan Hozat Eski Belediye Başkanı Cevdet Konak ve Hozat Belediye Başkan Vekili Ali Asker Yavuzer'e teşekkür ediyoruz.

Eğitim ve öğretime dönük olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ek olarak, yaşamsal alanlarımızı güzelleştirmek üzere gerçekleştirdiğimiz benzeri çalışmalar ilerleyen zaman diliminde de devam edecektir.”

Fotoğraflar: Hozat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün faceebook sayfasından alınmıştır.