Eğitim uzmanı Gökhan Barış Altıkat’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Seminer öncesinde, ilerleyen zaman diliminde velilerle ortak olarak gerçekleştirilecek olan “Veli Katılım Etkinlikleri, Misafir Veli Uygulaması ve Ayın Velisi Seçimi” gibi etkinliklerin tanıtımı yapıldı.

Seminerde önce Okul Öncesi ve İlkokul öğrenci velilerinin katılımıyla, sonra ise Ortaokul ve Lise öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe olumlu bir atmosfer hakim oldu. Öğrencilerin başarısında ailelerin oynadığı kilit rol açığa çıkarıldı ve ileriye dönük olarak nelerin gerçekleştirilebileceği tartışıldı.

Seminer sonrasında ise Doğan Cüceloğlu’nun “Başarıya Götüren Aile” kitabı katılımcı velilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Eğitim ve öğretimin salt öğrenci öğretmen ilişkisine hapsolmadığını, ailelerinde büyük bir öneme sahip olduğunu işleyen etkinlik olumlu duygularla sonlandırıldı.

Müdürlük, etkinliğin Veli Katılım Etkinliklerinin ve Misafir Veli Uygulamasının da bir ön ayağı olduğunu belirterek, konuyla ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği kaydedildi.