Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Geyik, “Biliyoruz ki insan eğitimli doğmaz ancak eğitimle yaşar. Nasıl ki bir fidan susuz, topraksız ve güneşsiz büyüyüp gelişemezse, herhangi bir ülke de sahip olduğu genç nesli iyi bir şekilde eğitmeden ve bilgi ile donatmadan büyüyüp gelişemez. Bu vesile ile gençlerimizin yürüdükleri eğitim yolunda, önlerine çıkan tüm engellerin öncelikle bertaraf edilmesi hususunda imkânlarımız dâhilinde elimizden geleni esirgemeden yaptık, yapmaya devam ediyoruz” dedi.

 Son yıllarda artan öğrenci sayısı ve sınırlı sayıdaki yurtlar nedeni ile öğrencilerin eğitim almak için gittikleri bölgelerde barınma durumu ciddi bir sorun haline gelmiştir diyen Geyik, “Pek çok yerde olduğu gibi ilçemizde de benzer bir durum ortaya çıkmıştır. Öğrencilerimizin barınma sorununu gidermek amacı ile Menteşler Pasajı binası, 40 yataklı kız öğrenci yurdu olmak üzere tadilat karşılığında 2 yıllığına Sayın Doç. Dr. Sabit Menteşe tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Binanın yurda dönüştürülmesi çalışmalarında valilik, ilçe kaymakamlığı ve belediyemiz ortak çalışma yürütecektir. Gerekli tadilatların yapılarak, hazırlanacak odaları bir an evvel öğrencilerimize tahsis etmek için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Bu projeye katkı sağlayacak olan başta valimiz Sayın Mehmet Ali Özkan’a, ilçe kaymakamımız Sayın Melih Aydoğan’a ve Menteşler Pasajı binasını 2 yıllığına belediyemize tahsis eden Sayın Doç. Dr. Sabit Menteşe’ye, Hozat Programı öğretmenlerine ayrıca projenin hızlıca hayata geçirilmesi için özveri ile çalışan tüm personelimize şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi)