Hozat Belediyesi’nin öncelikli projelerinden olan Hozat Deresi ıslah çalışmaları, 2016 yılında yapılan birinci etap çalışmasının ardından ikinci etap çalışmaları, DSİ Şube Müdürlüğü tarafından ihale edildi ve yüklenici firma çalışmalarına başladı.

Gözeler bölgesinin en tepsinden başlatılan ikinci etap çalışmaları, bahçeler bölgesine kadarki alanda devam edecek. Çalışma kapsamında dere kenarındaki taş duvarlar onarılırken, dere yatağındaki ağaç, çamur ve taşlar temizlendikten sonra tamamen beton dökülecek. Koruma bariyerlerinin takılmasının ardından çalışmalar tamamlanacak.

Çalışmaya ilişkin bilgi veren Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, “Göreve geldiğimizde ilçe içinden geçen derenin aşırı rahatsız edici kokusu ve geçmiş tarihlerde yaşanmış sel felaketi nedeniyle Hozat Deresinin ıslahı için hazırladığımız proje kabul gördü. 2016 yılında başlatılan birinci etap çalışmasının ardından ikinci etap çalışması da başladı. Proje kapsamında üçüncü etap çalışması da ilerleyen zamanda yapılacak ve Taner Köprüsünden itibaren Hozat çıkışına doğru çalışmalar devam edecek. Bu projelerimizin tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanırken, rahatsız edici kokuların da önüne geçilmiş olacak. Ayrıca vatandaşlarımızdan derelere çöp ya da katı atık atmayarak bize yardımcı olmalarını önemle rica ediyoruz” dedi.