10. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 3. gününde Hozat’ta düzenlenen etkinlik, Hozat Belediye Başkanı Cevdet Konak, belediye çalışanları ve demokratik kurum temsilcilerinin ilçeye gelen misafirleri ilçe girişinde karşılamasıyla başladı.

 

hozat_ic1.jpg

 

Karşılamadan sonra misafirlere köylülerin de katkılarıyla hazırlanan kahvaltılar ikram edildi. Saat 12.00’de başlayan program, yerel sanatçılar tarafından gerçekleştirilen dinletiden sonra, Laz Marks adlı tiyatro oyunu ve “Osmanlıdan Günümüze Dersim Tarihi” adlı panel ile devam etti. 

Festivalin akşam programı öncesi Hozat Muhtarlar Derneği’nin açılışı CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Hozat Kaymakamı Fatih Demir, Belediye Başkanı Cevdet Konak ve köy muhtarlarının katılımıyla yapıldı.

 

hozat_ic2.jpg

 

Akşam programına, İdil Tiyatro Atölyesi’nin sergilediği tiyatro gösterisi ve Muzaffer Oruçoğlu’na ait resim sergisi ile başlandı.

Konser programından önce Belediye Başkanı Cevdet Konak ile BDP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis birer konuşma yaptı.

 

hozat_ic3.jpg

 

Binlerce kişinin katılımı ile başlayan festivalin konser programında, Pınar Sağ, Emre Saltık, Grup Munzur, Grup Yorum, Grup Haykırış, Ali Baran, Ayfer Düzdaş, Zuhal ve Gökçen Kahraman sahne aldı. Konser büyük coşkuya sahne oldu.

Hozat’taki festival programına DEDEF Genel Başkanı Özkan Tacar, Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yaşar Kaya, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker ve çeşitli demokratik kitle örgütü temsilcileri de katıldı.

 

hozat_ic4.jpg

Gecenin en dikkat çeken yanlarından biri de Küba Büyükelçiliği Maslahatgüzar’ı Luis Ernesto Morejon Rodriguez’in festivale yolladığı kutlama mesajıydı.