Toplantıya Hozat Kaymakamı Bekir Demir,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili ve teknik personeli, Kooperatif üyeleri ve çiftçiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdür Vekili Ali Ekber Çat, “'İlimizin geçim kaynaklarının başında gelen tarım ve hayvancılığın geliştirilmesinde, özel sektörün yanında kooperatif ve birlikler üzerinden projeler uygulanmasının, çiftçi organizasyonlarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi önemli rol oynamaktadır. İlçemizde faaliyet gösteren S.S. Hozat Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin işlevsel hale getirilip, proje kabiliyetinin geliştirilmesi için, gerek Bakanlığımızın gerekse diğer kurum ve kuruluşların çiftçilere sağladığı tarımsal desteklemelerden kooperatif ortaklarının daha etkin bir şekilde faydalanmaları önceliklidir' dedi.

Hozat Kaymakamı Bekir Demir ise yaptığı konuşmada, “Hozat ilçemizin büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği açısından önemli avantajlara sahip olup, ilçe merkezimizde faaliyet gösteren mevcut kooperatifin idari ve mali açıdan sıkıntılarını giderdikten sonra Kaymakamlık olarak uygulayacağımız projelerde önceliğin kooperatif ortaklarına verilecek. Bunun yanı sıra gerek kaymakamlığımız, gerekse Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Hozat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz ve Kooperatifin katılımı ile ortak projeler geliştirilebilir” diye konuştu.

S.S. Hozat Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı Erdem Ulaş Çelik de, “Kooperatifimizin geçmişten süre gelen sorunların giderilebilmesi için 2016 yılında yapacağımız olağan genel kurul toplantısında kooperatif üyeliği giriş çıkışlarının kolaylaştırmak amacı ile gerekli düzenlemeler yapılacak. Ancak bunları başarabilmek için kooperatif üyelerinin sorumluluklarını yerine getirmeleri ve önümüzdeki günlerde yapılacak olan toplantılara katılımları şarttır” şeklinde konuştu.