Belediye Başkanı Seyfi Geyik, “Ekonomik krizin etkisini katlanarak hissettirdiği bu günlerde Hozat'ta yaşayan kadınlar doğal yöntemlerle ürettikleri el emeği ürünler ile aile ekonomilerine katkıda bulunmaya çalışıyor. Geleneksel el emeği ürünlerimiz olan ve kültürel motiflerle dokunan cacim, heybe, yolluk, tülbent, şalvar, patik,  organik örgü bebek gibi yöresel kilim ve kıyafetler büyük bir emek ile kadınlarımızın ellerinde ilmek ilmek işleniyor.
Doğal bir şekilde üretilen bu ürünlerden satın alarak, üretimleriyle yüzlerce yıllık kültürü yaşatan Hozatlı kadınlara destek olabilirsiniz.
Desteklerinizle hem kadınların aile ekonomilerine katkıda bulunacak hem de bu kadim kültürün yaşatılmasını sağlayacaksınız. Ayrıca kadınlarımızın daha fazla üretim yapmaları için ip ve kumaş gibi malzeme ihtiyaçları bulunmaktadır. Destek bulunmak isteyen dostlarımız belediyemiz ile veya yukarıda iletişim numaraları bulunan kişiler ile iletişime geçebilirler” dedi.
Sipariş vermek ve dayanışma da bulunmak isteyenler aşağıda isim ve telefon numaraları bulunan kişiler ile iletişime geçebilir.
Organik Örgü Oyuncak Siparişleriniz İçin: Ebru YILDIRIM 0538 493 38 07
Yöresel Kıyafet Siparişleriniz İçin: Dilfinaz ZENGİN 0530 179 41 15
Cacim, Heybe, Çanta ve Yolluk Siparişleriniz için: Arzu KAHRAMAN 0537 030 49 09
Xozat Taner Köyü Ev Yapımı Marmelat ve Reçelleri için: 0545 942 21 24