Hozat Belediyesi'nin 6 bin metrekare olarak planladığı kilitli parke taşı döşeme çalışmaları, vatandaşların da desteğiyle 15 bin metrekareye çıkarıldı.

 

Belediye Başkanı Cevdet Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hozat Belediyesi'nin tüm çalışmalarını halka danışarak yaptığını söyledi.

 

İlçenin sorunlarının çözümü, altyapı ve üstyapı çalışmaları, çevre düzenlemesi ve imarla ilgili çalışmalar hakkında vatandaşların fikirlerini aldıklarını anlatan Konak, bu şekilde vatandaşın takdirini kazanıp, çözüm için emek ortaya koymalarına vesile olduklarını ifade etti.

 

Konak, şunları söyledi:

 

"Devam eden kilitli parke çalışmamız da böyle oldu. Biz Fikripaşa ve Yeni Mahalle'de 6 bin metrekare kilitli parke çalışması yapacağız dediğimizde vatandaşlarımız da 3 bin metrekare kilitli parke taşını satın alarak hedefimizi 9 bin metrekareye çıkardılar. Bu örnek davranış sonrası vatandaşlarımızın destekleri ve belediyemizin imkanlarını da zorlayarak hedefimizi 15 bin metrekare yaptık. Yılsonuna kadar da bu rakamı 17 bin metrekareye çıkaracağız."

 

Cevdet Konak, yaklaşık 500-550 bin liraya mal olacak kilitli parke çalışmasını 200-250 bin liraya mal ederek belediyeye önemli bir tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi.

 

Haydar Toprakçı