Dersim Hozat Kültür ve Kalkınma Deneği Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen Hızır Kurbanı etkinliğinde açılış konuşmalarının ardından kurban lokması için dualar edildi.

Dernek Yönetim Kurulu tarafından etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, “Öncelikle gelen tüm üyelerimize ve dostlarımıza yoğun ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her zaman olduğu gibi bu etkinliğimizde de kurumsal misafirlerimiz ve sanatçı dostlarımız da aramızdaydı.

hozat_ic-013.jpgHozat belediye başkanımız Sayın; Celalettin Polat' da etkinliğimize ilettiği bir mesaj ile katıldı.

Kurumsal misafirlerimiz; Yaşam Ağacı derneği başkanı Aydın Alp, Pirsultan Abdal Güngören Şube başkanı Sabri Canlı, Geyiksuyu ve Çevre köyleri dernek yönetimi, CHP İstanbul il saymanı Bahar Günçiçek, Munzur Çevre Derneği Yönetimi, Van Dernek Başkanı ve DGD Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Şeref Yıldız, Doğu-Güneydoğu Dernekleri Platformu Başkanı Abdulhakim Daş, Muş Dernek Başkanı ve DGD Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Hakim Tokmak, Çemişgezek ve Köyleri Dernek yönetiminden Gülfiraz Al, Torut Dernek yönetimi, Zaza-der yöneticisi Mehmet Tüzün, Pertek dernek yönetici Ahmet Doğru, Bağcılar Dersim dernek başkanı Erdal Kayaoğlu, Ovacık dernek başkanı Ali Ekber Derman, İkitelli Dersim dernek başkanı Metin Yıldız, Kardelen dernek yönetimi, Elazığlılar derneği Fındıkzade şube yönetimi, Dedef yöneticisi Ali Rıza Bilir, Kağıthane dersim dernek başkanı Cemal Yücel, Derneğimizin Felsefe Sohbetlerine Destek veren Hüseyin Avni Dedekargınoğlu, yazar İsmail Mirza ve yazar Nurettin Aslan' a katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Sanatçı dostlarımız; Murat Ateş, Resul Varış, Enver Çelik, Vedat Baran, Veysel Ağbaba, Bülent Çetindağ, Dost Berbati, Sait Usta, Devrim Aydın Oral ve Aziz Polat'a da hem katılımlarından dolayı hem de her birinin ayrı ayrı yaptıkları dinletilerinden dolayı teşekkür ederiz. Konuklarımız arasında yer alan Hozat' ta görev yapmış hocalarımızdan Ekrem hoca, Vahide hoca ve Ziya hocamıza da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Hızır kurbanımızda etkinliğimize katılımlarının yanı sıra emek harcayan ve katkı sunan üyelerimize ve dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraflar: Uğur Aygül