Hozat Belediye Başkanlığı havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkabilecek orman yangınlarına karşı uyarıda bulundu. Sıcak havayla iyice kuruyan otlar ve yapraklar küçük bir kıvılcımla tutuşmaya elverişli hale geldiği belirtilirken, vatandaşların da bu duruma karşı çok dikkatli olmaları istendi.

Açıklamada, operasyonlar nedeniyle çıkan yangınların yanında mangal, sigara ve rastgele atılan şişelerin de orman yangınlarına davetiye çıkardığı kaydedildi.

İlçede son 8 günde meydana gelen ve belediye itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangınlar hakkında da bilgilendirmenin yapıldığı açıklamada, “Ormanları yangınlara karşı korumak için piknik ateşini kontrollü yakmak, işimiz bittiğinde de tam olarak su dökerek söndürmek gerekiyor. Araçlarda seyir halinde iken pencereden atılan sigara izmariti yangınların bir başka sebebini oluşturuyor. Yine piknik sonrası ormanda bırakılan ya da kırılıp atılan cam şişeler güneş ışığıyla birlikte mercek etkisi yaparak yangına sebep oluyor. Yasalarca yasaklanmış olan anız yakmak da yanlış davranış örnekleri arasında yer alıyor” dendi.