Ercan TOPAÇ

Hozat’ın Filizleri adı verilen burs projesine ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Seyfi Geyik,”Burs Fonu projemiz ile maddi güçlükler çeken ve geleceğimizin teminatı olan üniversite öğrencilerimizin öğrenim hayatları boyunca yanlarında olarak eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve eğitim seviyesinin oldukça yüksek olduğu ilçemizde bu dayanışma geleneğini sürekli hale getirerek gelecek nesillerin eğitimi için de iyi bir miras bırakmak istiyoruz” dedi.

Başkan Geyik, “Başta belediye başkanı olarak kendim olmak üzere, milletvekillerimiz, meclis üyelerimiz, esnaflarımız, ilçemizdeki kamu görevlilerimiz, vatandaşlarımız, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimizin az çok demeden sunacakları destekler ile oluşturacağımız fon sayesinde üniversite öğrencilerimize burs imkanı sağlayacağız. Ayrıca yurtiçinde ve yurtdışında yapacağımız dayanışma kampanyalarından elde edilen gelirler ile birçok üniversite öğrencimiz için burs imkanı yaratmış olacağız.

Hayata geçireceğimiz bu dayanışma örneği sayesinde üniversite öğrencilerimizin öğrenim hayatlarını hep birlikte kolaylaştırmış olacağız” diye konuştu.

Projeye destek çağrısında bulunan Başkan Geyik, “Vatandaşlarımız imkânları ölçüsünde bir öğrenciye burs verebilir veya bir grup insan ile bir araya gelerek toplayacakları para ile bizim eşleştireceğimiz veya kendilerinin seçeceği bir öğrenciye destek olabilirler. Daha fazla öğrencinin burs almasını istiyorsak, projenin yaygınlaşmasını ve daha çok insana ulaşması için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Burslar nasıl dağıtılacak? Sistem nasıl işleyecek?

Bursların dağıtımı ve sistemin işleyişi hakkında da bilgi veren Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik şunları kaydetti: “Yatırılan burslarla ilgili belediyeye herhangi bir para girişi ya da çıkışı olmayacak. Öğrenciler direkt burs veren kişi ya da kişiler ile muhatap edilecek ve burs verecek kişi parayı doğrudan öğrencinin hesabına yatıracak. Belediye burs ihtiyacı olan öğrenci ile burs vermek isteyen kişi ya da kişilerin eşleştirmesini yapacak ve koordinasyon sağlayacak.”