Haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığı gibi bir linç kampanyası başlatıldığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi: “Söz konusu olan durum Hozat Çarşısı yol kenarında kaldırımda bulunan, 1938 ile ilgili resimlerin iklim koşulları nedeniyle koruma amaçlı kaldırılmasıdır. 2012 yılından beridir çarşı üzerinde duran resimler zamanla silinme aşamasına gelmişlerdir ve neredeyse resimler belli olmayacak düzeydedir.(ki aşağıdaki resimlere baktığınızda sizlerde göreceksiniz). Zaten silinme aşamasına gelmiş olan resimler kış koşulları sebebiyle daha fazla yıpranmasınlar diye şimdilik geçici olarak Belediyemize ait bir depoya kaldırılmıştır. Diğer taraftan tamamen silinme aşamasına gelmiş olan bu resimlerin yenilerini yaptırabilmek için orijinal çözünürlülüğünde olan resimlerin araştırılmasına başlanmıştır ve hedefimiz kış şartları geçtikten sonra burayı daha iyi bir şekilde düzenleyip yeni resimlerle donatmaktır.

Yine sıva üzerine yazılmış olan  “Dersim 38“ yazısı sıvanın kabarması sonucu biz göreve başlamadan önce silinmiş, mevcut duvar her yıl boyanmasına rağmen üstten aldığı nem nedeniyle her yıl dökülmektedir.

Durum böyleyken. Bazı haber ajansları ve sosyal medya platformlarında bu olayın aslı saptırılarak, Belediyemize ve Şahsıma karşı iğrenç iftiralar ve linç kampanyası başlatılmıştır. Bir gün bile Hozat halkının yararına ne yapılabilir diye kafa yormayan bu tür zihniyetler, oturdukları yerden nasıl olur da iş yapan çalışan birlerini karalarım mantığıyla hareket etmektedirler.

Habercilik ilkesi gereği bu tür bir haber yapılmadan önce olayların taraflarına ulaşılır ve neden? Sorusu sorulur Ki bunu formalitede olsa havuz medyası bile yapıyor. Fakat bu haberi yapan zihniyetler bir defa bile bize ulaşma çabası sarf etmemiş, hiçbir şekilde bizimle görüşmeden sebepleri ve nedenlerini sormadan, özelde Hozat belediyesi ve Şahsıma olmak üzere genelde Hozat halkına karşı bir linç kampanyası başlatılmıştır.

1938 hepimizin belleğinde oluşturulmuştur ve travması kuşaktan kuşağa devredilen bir yaradır ve bizlerin olduğu gibi onurlu Halkımızın da en hassas yaralarından biridir. Bu hiçbir kurum parti veya kişinin siyasi çıkarları için kullanılacak bir araç değildir.

Bu yazıyla yapılmış olan haberi tekzip etmekte ve bu kişileri bu kadar samimilerse yeni projenin oluşturulmasında katkı sunmaya davet ediyoruz.”