Konuya ilişkin bilgi veren Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat, “Hozat Çarşısı yol kenarında kaldırımda bulunan, DERSİM1938 ile ilgili resimleri iklim koşulları nedeniyle yıpranması ve deforme olması nedeni ile Belediye depomuza kaldırmıştık. Resimler zaman içinde tamamen silinme noktasına gelmişti.

Bu resimlerin orijinallerini bulup çözünürlüklerin düzeltilmesi ile tekrar onarılarak yerine koyulacağını ilçe halkımıza açıklamamıza rağmen iftira ve yalan üzerine haber yapmaya çalışan varlığını bu siyasetler üzerine oturtanların ortaya atığı yalan yanlış bilgilere itibar etmeyen onurlu halkımıza bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.

1938 Dersim Katliamının herkesin belleğinde oluşturduğu ve travması kuşaktan kuşağa devredilen bir yaradır. Bizlerin olduğu gibi onurlu halkımızın da en hassas yaralarından biridir. Bu; hiçbir kurum, parti veya şahsın siyasi çıkarları için kullanacağı basit bir araç değildir. Yapanlar onurlu halkımızın vicdanlarında hak ettikleri mahkûmiyeti göreceklerdir.

Bu vesile ile Dersim 38 Tertelesinde katledilen insanların anıları önünde saygı ile eğiliyor, rahmet ile anıyoruz” dedi.