Hozat Belediyesi ile Tüm Bel Sen arasında imzalanan sosyal denge sözleşmesiyle sendika üyesi çalışanların halen almakta oldukları aylıklarına ilaveten her ay sosyal yardım olarak 630 TL, işveren çalışanların her yeni doğan çocuğu için net 400 TL, evlenme yardımı olarak bin TL, görev esnasında kaza sonucu ölüm yardımı olarak 5 bin 500 TL eş ve çocuklarının ölümü halinde 4 bin 300 TL net ödenmesi gibi maddeler imza altına alındı.

Sözleşmede ayrıca, işverenin 1 Mayıs İşçi ve Emekçilerin Birlik Dayanışma ve Mücadele Bayramında çalışanlara 350 TL bayram ikramiyesi ile 12 İmam Orucu sonrasında 350 TL aşure yardımı yapılması da yer aldı.

1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2019 tarihlerini kapsayan sosyal denge sözleşmesine ilişkin açıklama yapan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Mazlum Doğan, “çalışanlarımızla sözleşme masasına oturan Hozat Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Hozat Belediye Başkanı Celaleddin Polat ise, “Bütçemiz el verseydi daha iyi sözleşme imzalardık çünkü çalışanlarımız en iyisine layıklar. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık, hayırlı olsun” diye konuştu.