Hikmet-i Hüdâ’nın didarı âlemdeki cümle kulların imdadına yetişen Hızır’ın yüzü suyu hürmetine tuttuğumuz oruçlarımızın, nur-u velayet Ali efendimizin muhiplerine bolluk ve bereket getirmesini niyaz ederim. Artsın eksilmesin, dolsun taşmasın!

Cenabıhak, topraklarımızdaki her bir canlımızla birlik ve dirliğimizi korusun.

Sözün ve davranışın kemini bizden uzak tutsun.

Hızır yüreği pak, niyeti helal, darda ve zorda kalan insanlarımızın yardımcısı olsun.

Özellikle de muratların önünde olan gençlerimizin dileklerinin kabul edilmesini temenni ediyorum...

Değerli Canlar,

Bu vesileyle dikkatinizi bir hususa çekmek isterim. Son dönemlerde doğamızdaki canlılara yönelik acıma ve merhametten uzak davranışlara sahip, yüreği karanlık insanlar türedi. Bu durum bizleri ne yazık ki elem içerisinde bırakmaktadır. Biz ki “her canlıyı Hızır donunda bil” diyen bir inancın mensubuyuz. Bu mazlum ve günahsız hayvanları sırf nefsaniyetiyle katletmeye yönelen her kim olursa olsun bizden değildir. Yolumuz, erkânımızdaki yeri düşkünlüktür. Dolayısıyla halen böyle bir eylem ve amaç içerisinde olanları ruhlarını aydınlatmaya davet ediyorum! Unutulmasın ki bugün ah alan yarın aldığı ahla ulu divanda Hakkın huzuruna çıkacaktır!

Bu duygularla temenni ettiğiniz dileklerinizin kabul edilmesini, Hızır'ın elinin hanenizden ve üzerinizden eksik olmamasını niyaz ederim.

Roce Xızıre sıma bımbarek bo

Rojîye we bimbarek be

Hızır orucunuz kutlu olsun

Have a blessed Hızır fasting

Joyeuse fête du jeûne de Hızır

Ich wünsche euch ein frohes und gesegnetes Hızırfest

Dersim-Hozat Cemevi Başkanı

Veysel KIZIL