Merkeze bağlı Düzpelit Köyü Avcılar Mezrası’na yaklaşık üç yıl önce İl Özel İdaresi tarafından Beyaz Dağ’dan döşenen borularla içme suyu getirildi. Ancak mezra sakinleri üzerine hafif toprak konan boruların her yağışın ardından kırıldığını söylüyor. Son yağışlarla birlikte meydana gelen heyelan da su borularını kırarak toprağa gömmüş. İçme suyu sıkıntısı yaşayan mezra sakinleri, kaybolan boruları bulabilmek için kazma küreklerle günlerce çalışmak zorunda kalıyor.

 4 kilometre yürüyerek su kaynağına giden kimi zaman kazma kimi zaman ise kürekle kaybolan su borularını bulmak için toprağı kazan Ali Çelik isimli vatandaş, “Su geldiğinden beri bu sorunu yaşıyoruz. Her sene iki-üç köylü haftalarca burada kazma kürek sallıyoruz ki boruları bulup birbirine bağlayalım. Ancak ortada boru yok. Bulduklarımız ise kırılmış durumda. Bu konuda mağduruz. Yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini bekliyoruz” dedi.

Yoldaş Demir isimli mezra sakini ise; şimdilik içme suyunu çeşmeden temin etmeye çalıştıklarını belirterek sorunun ilgililer tarafından bir an önce çözülmesini beklediklerini söyledi.