Üçüncü kattaki komşumuzun feryat- figan bağrışlarını görünce, ne olduğunu anlamadan geri dönüp evden aracın anahtarını almam ve dönmem birkaç saniyeyi bulmuyor.  Binanın önünde Kadın komşumuzun Allah’a yalvarma ve çığlık sesleri birbirine karışıyor. Hala ne olduğunu net öğrenemeden süratle  iniyorum.  Saniyeler ilerliyor, zamanı durdurmak imkânsız. Komşulardan alıyorum haberi. Çocuk kaza geçirmiş ve bir başka komşumuz Servet Hoca, Küçük Yavruyu alarak Tunceli Devlet Hastanesi Acil Servisine yetiştirmek üzere hareket etmiş.

Anneyi araca alıyorum süratle hareket ediyoruz. Takriben iki yüz metre ilerde karşılaştığımız Ambulansa, iç burkan çığlıklarla fenalaşan Anneyi teslim ederek Acile hareketimiz devam ediyor.  Acil Servisine vardığımızda hareketlilik ileri düzeyde göze çarpıyordu.  Körpe yavruya, Sağlık Çalışanlarının takdir edilir müdahalesine tanık oluyorum.  Biraz sonra gelen “hayata döndürüldü”  açıklamaları derin bir nefes almamıza vesile oluyor.

Komşuları, dostları ve sevenleri olarak buruk sevinç ile beklemeye başlıyoruz. Doktorların minik yavruyu en yakın Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine sevk etmesi önerisi, riskin devam ettiğinin habercisiydi. Ancak yoğun müdahale hiç durmuyordu, ortalık hareketliliğini koruyordu. Hava ulaşımı hava muhalefeti nedeni ile riskli olsa da helikopter ile Malatya’da Çocuk Yoğun Bakım Ünitesine sevk ediliyor. Bir süre sonra çocuğu alan helikopter havalanarak gözden kayboldu.

Umutlarımızı koruyarak bekliyorken,  sabah Malatya’dan galen kara haber binadaki komşuları kahredip hepimizi yasa boğdu. Biricik kız çocuğu, 6 yaşındaki körpe yavrumuz,  yaşama başlamadan hayata gözlerini kapamıştı.  Kardeşimize,  yavrumuza  Allah’tan rahmet diliyoruz. Nur içinde ebediyen uyusun.  Aileye sabırlar diliyoruz.

Peki, yavrumuzun sonsuzluğa yürümesine sebep olan neydi biliyor musunuz? Hidrolik sıkıştırmalı, bazalı yatak. Evet, katilin bazalı yatak olduğunu tekrar hatırlatıyorum. Nasıl o yatağın arasına sıkıştığı ayrı bir konudur.  Ancak bilinmeli ki her evde en az bir “hidrolik sıkıştırmalı bazalı yatak” vardır. Lütfen ÇOCUKLARINIZI bu çocuk katilinden koruyunuz.  Bu yataktan almaya karar verirken Lütfen bir daha düşününüz.

                                                                                                     Mazlum  DOĞAN/DERSİM