HENÎYO PÎL (Büyük Çeşme) Dernek Başkanı Müslüm Aydın, Pülümür Senek Köyü  muhtarı Engin Şen, Dağyolu köy muhtarı İbrahim Şanlı, Kırkmeşe köy Muhtarı Hıdır Eren, Pülümür İl genel meclis üyesi Erdal Şanlı, Sanatçılar Metin kahraman ve Emre inan’dan oluşan heyet Belediye Eş Başkanı Nurhayat Altun’u ziyaret etti. 

Pülümür İlçesi Senek Köyü’nde bulunan ve Aleviler tarafından kutsal kabul edilen ziyaret yeri HENİYO PİL (Büyük Çeşme)‘in ticari amaçlara kullanılmamasına ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. 

ziyaret_ic-003.jpg

Heyet Adına Konuşma yapan Müslüm Aydın, "HENÎYO PÎL (Büyük Çeşme) Alevilik’te tarihi bir önem taşıyor. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı korumak ve yaşatmak adına çalışmalarımız devam edecek. Bu konuda Belediye Başkanlarımızdan, STK’lardan ve  duyarlı olan herkesten destek bekliyoruz” dedi. 

Dersim’in tarihi, inancı, kültürü, dili, coğrafyası bizim için önemli olduğunu Belirten Eş Bşkan Nurhayat Altun, ”Dersim Alevi Kızılbaş olan bir kent. Alevi  değerlerimize sahip çıkmak ve yaşatmak bizlerin en önemli görevi. Bu noktada  Dersim’in coğrafyasını,   kültürünü, inancını ve tarihini korumak adına üzerimize düşen görevi  yapmaya hazırız” diye konuştu.