CHP İl örgütü tarafından Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla düzenlenen açıklamaya, partililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kışla Meydanı’nda bulunan Seyit Rıza Heykeli önünde düzenlenen açıklamada konuşan parti üyesi Fidan Aydın, Kılıçdaroğlu’na atılan yumruğun tüm Dersimlilere, Türkiye Halkına, demokrasi, barış ve kardeşliğe atılan bir yumruk olduğunu söyledi.

Aydın, “Biz Dersimliler olarak Nazımiye’nin bir Köyü’nden çıkmış, okumuş ve şu anda karşımızda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş bir partinin genel başkanlığını yapan Kemal Kılıçdaroğlu ile gurur duyuyoruz” dedi.

Atılan yumruğun sadece aklı kıt biri tarafından atıldığını inanmadıklarını ifade eden Aydın, “1938’den beri biz bunun gibi sayısız yumruk yedik. Gazi’de, Maraş’ta, Çorum’da Gezi’de yumruk yedik. Bugün burada hepinizin duyarlılığıyla Kılıçdaroğlu ve Türkiye halkına bir mesaj vermek istiyoruz. Dersim Halkı her zaman Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında ve arkasında olacaktır” diye konuştu.

kilicdaroglu_ic-002.jpg

CHP İl Başkanı Kemal Bozkurt ise; saldırıyı kınayarak şunları kaydetti: “Bugün burada bulunmamızın nedeni, hepinizin malumu olduğu üzere sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na dün yapılan menfur saldırının bize verdiği, daha doğrusu demokrasimize verdiği acı ve zararın, tarifi zor, telafisi mümkün olmayan bir sürece girdiğimizin, açık ifadesinin sonucudur. Bu saldırı 2002’den beri ülkeyi yöneten AKP iktidarının sergilediği, saldırgan, hırçın, despot idarenin bir göstergesidir. Ne acıdır ki ana muhalefet partisi genel başkanı olan, saygın, dürüst ve beyefendi kişiliği ile birçok insana örnek olmuş Sayın kemal Kılıçdaroğlu’na böyle saldırmakla bir şey kazanacaklarını düşünenler büyük bir yanılgı içindedirler. Bu saldırı demokratik bir Türkiye’nin dürüst yurttaşları olarak yaşamak isteyen tüm insanlara yöneliktir. Baskı ve şiddete karşı demokratik ve siyasi mücadelemiz daha güçlenerek devam edecektir.

Gün birlik olma günüdür, ayrışmaya kamplaşmaya asla meydan verilmemelidir. Akılcı bir şekilde davranarak, sorunlarımız oturup konuşarak, tartışarak amma kesinlikle kavga ve güç gösterisine meydan vermeden, yarınlara, geleceğe hep birlikte el ele yürümenin zamanıdır.

Zaman insanımıza sahip çıkma zamanıdır. Zaman onurumuz, gururumuz olan sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıkma zamanıdır.

Bizler bizden biri olan sayın genel başkanımıza yapılan bu saldırıyı, saldırganın arkasındaki güçleri, o karanlık zihniyetleri şiddetle kınıyor sayın genel başkanımıza geçmiş olsun diyor ve her zaman arkasında olduğumuzu her zaman desteklediğimizi açıkça belirtmek istiyoruz.

Bugünkü iktidarın bu olayı en kısa zamanda açığa çıkarmasını, demokrasimizin zarar görmemesini bu ülkede insanın temel hak ve hürriyetlerine saygı duyulmasını, yasakların azaltılmasını, özgürlüklerin çoğaltılmasını, herkese ve her kesime eşit davranılmasını talep ediyoruz.”

CHP’li Eski Vekiller Hasan Güyüldar ile Bekir Gündoğan da yaptıkları açıklamalarda saldırıyı kınadılar.

Açıklamaya, Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.