10 yıldır ilçe merkezine yolcu taşıyan Yıldırım, bunun yanı sıra hayvanlarını besleyip, çift sürüyor.

Dersim’in Çemişgezek ilçesine bağlı Gözlüçayır köyünde yaşayan 3 çocuk annesi Hanım Yıldırım, minibüsüyle 10 yıldır ilçe merkezine yolcu taşıyor. Yöresel giyim tarzından ödün vermeden direksiyon başına geçen Yıldırım, ilçeye 14 kilometre uzaklıktaki köyünün halkını ilçe merkezine taşırken, kimi zaman da okul servisi olarak öğrenci taşıyor. Eşinin desteğiyle ehliyet alan ve servis aracını kullanmaya başlayan Yıldırım, ev işlerini de aksatmıyor. Yıldırım, hem ahırda hayvanlarını besliyor hem de traktörüyle tarlada çift sürüyor.

Zamanı doğru kullanarak bütün işlere yetişebildiğini belirten Yıldırım, “Köyde yaşıyoruz, işlerimiz çok. Eşime destek olabilmek için bir bayan olarak bu işleri yapıyorum. Tarlada traktörle çalışıyorum. Yolcu ve öğrenci servisçiliği yapıyorum. Yani gece saat 4’te kalktığım oluyor. İneklerimiz var inekleri sağıyorum. Önce yolcuyu sonra öğrencileri ilçe merkezine götürüyorum. Ev işleri, bulaşık, yemek, yani çok daha fazlasını yapıyorum. Bayanlar isterse her şeyi yapar. Ama eşler de destek olmalı. Benim eşim bana destek oluyor. Ben de onun her şeyine yardımcı oluyorum” dedi.

“ERKEKLER EŞLERİNE DEĞER VERSİN”

Çile çeken, eşinden şiddet gören kadınların olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Eşleri kadınlara biraz sevgi ve saygı gösterirlerse kadınların yapamayacağı bir şey yoktur. Kadınlara önem versinler. Değer versinler” diye konuştu.

“BENİ DİREKSİYONDA GÖRENLER ŞAŞIRIYOR”

Kendisini direksiyonda görenlerin şaşırdığını anlatan Yıldırım, “Öncelikle bir köylü kadın bu kıyafetle bu işi yapar mı diye çok garipseyenler oluyor. Yolda gördüklerinde sevinenler oluyor. Fotoğraf çekilmek isteyenler oluyor. Bu tepkiler beni de sevindiriyor. Yoruluyorum ama çok mutluyum. Yani ailem ve çocuklarım için her şeyi yaparım. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

“EŞİM BANA HER KONUDA DESTEK OLUYOR”

Hanım Yıldırım’ın eşi Ali Enver Yıldırım ise eşinin kendisine her konuda destek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Eşimle birlikte bu hayatı sürdürüyoruz. Eşim ahır işlerinde, minibüste, öğrenci servisinde, tarlada, hasatta, çift sürerken, bana yardımcı oluyor. Hayatın müşterek olduğunu, kadınların da neler yapabileceğini eşim en iyi şekilde gösteriyor. Eşimle ortağız.”