Tunceli Belediyesi Kültür Merkezi’nde ahşap, keçe, taş boyama ve resim kursları veriliyor. Kurslara isteyen kadınlar tek başına, isteyenler de çocuklarıyla katılıyor. Kursa katılan çocuklar ile anneleri çeşitli sanatları içeren kursta, birbirinden farklı şeyler öğreniyor. Hem güzel vakit geçiren anneler, öğrendikleri sanatı devam ettirerek ekonomik kazanç elde edebilecek bir meslek haline getirme fırsatı da bulabiliyor.

En yoğun ilginin ahşap boyama kursuna olduğunu belirten Halk Eğitim Müdürlüğü eğitmenlerinden Seda Sezgi Altun, "Haftada 3 gün 8’er saat olmak üzere geliyor kadınlarımız. Anne-çocuk etkinliği olarak da geçebilir. Çocuklar da anneleriyle birlikte gelebiliyor. Ayrı günlerde çocuklar isterlerse kendileri gelebiliyor. Burada birçok teknik uyguladık. Eğleniyorlar zamanları geçiyor. Kadınlarımız memnun” dedi.

Kursların bittikçe talepler doğrultusunda yenilendiğini belirten Altun, açılan kursların hem ev kadınlarının sosyalleşmesini sağladığını hem de çocuklarıyla birlikte eğlenceli zaman geçirmelerine fırsat verdiğini aktardı.

"Çocuklarıyla birlikte eğlenceli zaman geçiriyorlar"

Annenin çocuğunu evde bırakıp gelemediğini aktaran Altun, "Biz de çocuğunla birlikte gelebilirsin diyoruz, işler daha güzel yürüyor. Çocukları evde olanlar gelemiyor. Evde bırakamıyorlar, akılları orada kalıyor. Kadınlarımız burada çocuklarıyla birlikte eğlenceli zaman geçiriyorlar, öğreniyorlar, zaman geçiriyorlar. Sürdürmek isterlerse evlerinde de bu ürünleri yapıp satabilirler, meslek edinebilirler” dedi.

Kursa kızları ile birlikte katılan kursiyerlerden Nurcan Karakaş ise, “Bu kursa yaklaşık 2 aydır geliyorum. Kızlarımla birlikte katılıyorum. Çocuklarım da bende boyama yapıp el becerilerimizi geliştiriyoruz. Güzel bir etkinlik oluyor benim için. Güzel zaman geçiyor” şeklinde konuştu.

Teyzesiyle birlikte kurslara gelen Baran Kara da ise, “Burada çok eğleniyorum. Bilgisayar başında oturmaktansa burada boyama yapmayı öğreniyorum. Kurs sayesinde boyamam daha da gelişti. Herkese öneriyorum. Güzel bir duygu” diye konuştu.