Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, ilçe ziyaretlerinde söz verdiği öğrencileri özel araçlarla getirterek kentte ağırlamaya devam ediyor. Son olarak ilçe ve köyden gelen çocukların, helikopter görme istediğini öğrenen Vali Sonel, onlar için sürpriz yaparak bu kez Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığında ağırladı. Bölge komutanlığında çocukları havadaki helikopter karşılayarak onlar için bir kaç sorti yaptı.

Daha sonra çocuklar, jandarmanın kullandığı ekipmanların sergilendiği alanı da gezerek helikopterle Ejder, Kobra, Kirpi isimli zırhlı personel taşıyıcıları inceleyip binme fırsatı buldu. Jandarma Özel Timlerinin kullandığı kış, bahar, yaz teçhizatları ile jandarma trafik, olay yeri inceleme ve patlayıcı imha stantlarını gezen çocuklar, narkotik, patlayıcı gibi alanlarda uzman olan detektör köpeklerin de gösterisini izledi.

Çocukların heyecan ve mutluluklarının gözlerinden okunduğunu belirten Vali Sonel, "Bu parıldayan ışığı görmek bizleri mutlu ediyor. Öncelikle çocuklarımızı yetiştiren kıymetli aileleri ile öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklar bizim için çok kıymetli. Devletimiz tüm imkanlarıyla çocuklarımızın yandadır" dedi.

Etkinliğe çocuklarla Vali Sonel'in dışında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak. Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ortaasyalı da katıldı.

helikopter-(3).jpg