Dersim Emek Platformu’nun çağrısı üzerine Moğultay Mahallesi Sanat Sokağı’nda bir araya gelen platformu üyeleri buradan “Tüm Saldırılara Karşı Yaşasın Emekçilerin Birliği, Yaşasın Halkların Kardeşliği” pankartıyla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerine kadar yürüdü.

Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen açıklamada platform adına konuşan Özkan Uç, siyasi partilere yönelik saldırıları kınayarak, “Özellikle bu saldırıların büyük kısmının HDP’ye yönelik gerçekleşmesi kaygı verici niteliktedir. İHD’nin saldırılarla ilgili açıklamasında seçim bürolarına yaklaşık 126 saldırı yapıldığını bunun da 114 tanesinin HDP’ye yapıldığını belirtmişlerdir. Seçim bürolarına yapılan saldırılara karşı hükümetin sessiz kalması hatta iktidar partisi ve cumhurbaşkanı tarafından kullanılan kışkırtıcı ve provoke edici siyaset dili bu saldırganları daha da cesaretlendirmiştir” dedi.

Hükümeti saldırılarla ilgili önlem almaya çağıran Uç, HDP’ye yönelik saldırıda yaralananlara da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

GREVDEKİ METAL İŞÇİLERİNE DESTEK

Düzenlenen açıklamada Metal işçilerinin grevlerine destek verdiklerini belirten Özkan Uç, “Türkiye seçim sürecinde bu gündemleri tartışırken, Bursa’da otomotiv sektöründe emekçi sınıfının hak mücadelesi gündemlerin önüne geçmiştir. Reno otomotiv fabrikasındaki emekçilerin hak gasplarına yönelik saldırılara yönelik almış oldukları grev kararları ciddi bir şekilde Türkiye gündemindeki yerini almıştır. Reno firmasında çalışan emekçilerin haklarının, üyeleri oldukları Türk Metal İş Sendikası yönetiminin eliyle gasp edilmesine karşı ortaya konulan direniş diğer oto sektörlerindeki emekçilerinin de dest eylemlilikleri ile büyük bir direnişe dönüşmüş, işverene ve yandaş sendikaya büyük bir ders vermiştir” dedi.

Bu direnişi yaratan emekçi sınıfının haklarını alacaklarına inanıyoruz diyen Uç, “İşverenlerin ve hükümetin emekçilerin taleplerine doğru yaklaşarak cevap olmalarını bekliyoruz. Emekçilere yönelik hak gasplarının her geçen gün arttığı, iş cinayetlerinin en üst seviyeye çıktığı bir dönemde Bursa’da başlayan direnişin emek sömürüsüne, iş cinayetlerine “yeter artık” demek olduğunu belirtmek istiyoruz” diye konuştu.