HDP PM Üyesi Doğan Erbaş, Merkez İlçe Başkanı Aslan Çağ, ESP Üyesi Münevver İltemur ve Ayça Beyhan kurum ziyaretleri kapsamında Gazeteciler Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette dernek üyelerine 3 Eylül günü saat 10.00’da HDP’nin ilk kongresini gerçekleştireceklerini ifade eden HDP PM üyesi Doğan Erbaş, “Yapacağımız kongre aynı zamanda seçim hazırlığı anlamına da geliyor. Yoğun bir siyasal gündem içerisindeyiz. Partimizin de içinde bulunduğu barış bloğu var ve bizler de bunun yerel ayağını oluşturmaya çalışıyoruz. Çatışmalar, orman yangınları, yasak bölge uygulamaları nedeniyle mağdur olan insanların sorunlarını yerinde görerek gündeme taşıyan çalışmalarımız olacak. Parti olarak seçimden ziyade ülkenin acil barışa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Seçim zorlama bir terci ve AKP’nin tek başına iktidar olamamasından kaynaklanıyor. İlk günden AKP ile CHP koalisyonunun şartlarının bulunduğunu söyledik ancak Erdoğan devreye girerek bunu ortadan kaldırdı” dedi.

7 Haziran öncesinde AKP ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP’yi hedef göstererek baraj altında bırakmak istediğini belirten Erbaş, “7 Haziran’da bunu nasıl boşa çıkardıysak yine öyle yapacağız. Parti olarak seçime hazırız. Oy hedefimizi yüzde 20 olarak ortaya koyuyoruz. HDP oy kaybedecek diyenler algı operasyonları yürütüyor. Bunların yapmak istedikleri çatışma ortamını derinleştirerek HDP’yi şiddetle yan yanaymış gibi göstermek. Ancak tüm kamuoyu bu sürece nasıl gelindiğini iyi biliyor. Bunu yine anlatacağız. Türkiye halkı tercihini barıştan yana kullanacaktır. Bu seçim savaş ve barış ikilemi arasında geçecektir. Bir taraftan eşbaşkanlarımıza yönelik siyasi yasak getirilmesi, parti kapatmanın yıllar sonra yeniden telaffuz edilmesi, oy kullanmada taşımalı sistem gibi bütün bunlar bize göre HDP’yi baraj altına bırakmaya yönelik çalışma ve algı operasyonları. Türkiye Halklarının bu oyuna gelmeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Topaç ve dernek üyeleri de ziyaret nedeniyle HDP heyetine teşekkür etti.