HDP Pülümür İlçe Örgütünün çağrısı üzerinde ilçe merkezinde bulunan Cemal Süreya Heykeli önünde bir araya gelen kitle adına açıklamayı HDP İlçe Eşbaşkanı Makbule Dikme yaptı.

Özgecan’dan önce de birçok kadının benzer cinayetlere kurban gittiğini hatırlatan Dikmek, “Devlet her kadın cinayetinde olduğu gibi “üzgünüz” benzeri sözler dışında bir şey yapmadı. Üzülerek belirtmeliyiz ki kadınlara uygulanan ayrımcılık ve toplumda egemen olan erkek egemen zihniyet değişmedikçe kadın cinayetlerine tanıklık etmeye devam edeceğiz. Devlet yetkililerine sesleniyoruz. Kadını erkeğin malı gören, erkeğin kadın üzerinde mutlak hakimiyetini savunan zihniyete son verin. Kadınların da erkekler kadar eşit haklara sahip olduğunu kabul edin. Kadınların hayatın her alanında kendilerini eşit, özgür ve güvende hissedecekleri tedbirleri alın. En önemlisi de erkek egemen zihniyete son verecek gerekli yasal düzenlemeleri vakit geçirmeden yerine getirin” dedi.

Vatandaşlara da çağrıda bulunan HDP Pülümür İlçe Eşbaşkanı Makbule Dikme,  “Toplum olarak bu canavarlara karşı sessiz kalmak, bu insanlık düşmanlarına cesaret veriyor. Toplum olarak yeteri düzeyde tepki vermediğimiz ve sessiz kaldığımız için bu gibi insanlık dışı olaylarla karşılaşıyoruz. Bu ve benzeri cinayetleri durdurmak için güçlerimizi birleştirmeliyiz. Sessiz kalmak onlara cesaret veriyor. El ele, omuz omuza vererek zalimlerin karşısına çıkmalıyız. Zalimleri ve insanlıktan çıkmış olan bu katilleri durdurmanın tek ve en etkili yolu budur” diye konuştu.

Açıklamanın ardından alkış ve sloganlarla kadın cinayetlerini protesto eden katılımcılar daha sonra sessizce dağıldı.

İsmail YOLERİ