Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, genel seçimlerde emek veren tüm yurttaşlar ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi. Marçik mevkiinde gerçekleşen kahvaltıya, HDP Milletvekilleri Edibe Şahin ve Alican Önlü, HDP, DBP, EMEK, ESP, PARTİZAN, DHF ve sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri katıldı. Kahvaltıda konuşan, HDP Milletvekili Alican Önlü, “Önemli bir süreçten çıktık. Böyle bir sonucu yaratan sorumluluğu taşıyan sol sosyalist güçler, kadın, gençlik, köylüsü ve işsizi tümüyle birlik oluşturması bize böyle bir kazanım getirdi. İnanıyoruz ki bu sonuç Dersim dışındaki ve diğer farklı halklara moral olmuştur” dedi.

hdp_ic-009.jpgÖnlü, “Dersim sol sosyalist devrimci güçleri ile oluşturulan birlik seçimde kazanımlar oldu. Tarih de hep halklar savaşta birlik sağlamıştır. Bu defa Türkiye’deki halklar savaşta değil demokratik bir yöntemle devlete dayanmadan, devlete öncülük etmeden kendileri bir birlik sağladı. Kazanılan kazanımları heba etmeden bugün den itibaren bu kazanımları toplumsallaştıracağız” diye konuştu.

Önlü’nün ardından konuşan Milletvekili Edibe Şahin ise; Kobane ve Gezinin ruhuyla yurttaşları selamladığ4ını belirterek, “Geride bir seçim bıraktık aslında bir seçim değil yeni yaşamımızı birlikte inşa etmenin temellerini attık. Türkiye’de bütün halklar, inançlar; diller kısacası yaşamın dışına itilenler hep birlikte hareket ederek birlikte örgütlendiği ve örgütlenerek yürüttüğü seçim çalışmasıyla bu günlere geldik” dedi.

 Şahin, bu günlerde koalisyonun sıkça tartışıldığını, aslında kendilerinin koalisyonu seçimden önce yaptığını ifade ederek, “Seçimi de bizler kazandık, işsiz bırakılanlar, kadınlar, gençler, yoksun bırakılanlar kazandık. Tek tipleşen her şeye, tek otorite isteyenlere hayır diyoruz. Ve bizler büyük koalisyonu yaptık. Bundan sonrada yeni yaşamı birlikte toplumsal olarak inşa edeceğiz. Halklar, inançlar, kadınlar, gençler, ötekileştirilen, yok sayılanlar yani bizler kazandık. Bundan sonra daha güçlü bir şekilde örgütlenerek bir arada olacağız. Bu daha başlangıç daha güçlü ve örgütlü geliyoruz. Başta kadınlar olmak üzere bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

hdp_ic1.jpg