HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Dersim Milletvekili Alican Önlü, HDP Dersim İl Eş Başkanları Nurşat Yeşil ve İbrahim Kasun’nun yanında görüşmeye DEDEF Genel Başkanı Ali Haydar Ben, Sosyalist Meclisler Federasyonu da katılım gösterdi.

HDP İl Eş Başkanlarından Nurşat Yeşil, “Herkes için adalet kampanyası kapsamında milletvekillerimizle beraber il ve ilçelerimize ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda belediyeleri ziyaret ettik. Bu kapsamda bugün de sizi ziyarete geldik” ifadelerini kullandı.

Ardından söz Alan Kemal Bülbül, “Oldukça zor bir sorumluluğunuz var. Kentin özgünlüğünden kaynaklı birçok sorunla karşı karşıya kalmak durumundasınız. Yerel yönetimlerden sosyal yaşama, üretimden paylaşıma, eğitimden her türlü kamusal alana kadar adaletin olması ve bunun yürütülmesi gerekiyor. Bir yerel yönetim makamında olmanız sebebiyle yerel yönetim boyutunu ifade etmek isterim. Biliyorsunuz bizim belediyelerimize sistematik bir kayyum darbesi söz konusu oldu. Ardından hükümete mahsus olmayan belediyelere ve sizlere de adı konmamış bir sansür, bir yetki budama, ödeneklerden yoksun bırakma politikası yürütülüyor” dedi.

HDP Dersim Milletvekili Önlü ise, “İşinizin zor olduğunu görüyoruz bir yıkıntı devraldınız. Bir tahribatı devraldınız. Kentin bütün dokusunu tahrip etiler. Kimliği, ortak aklın oluşması ve ortak mücadelenin gelişmesi bizim için önemli. Bu bir mücadele alanıdır” sözlerini kullandı. Önlü Başkan Maçoğlu’na Katı atık projesine dair son süreci de sordu.

Başkan Maçoğlu bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,

“Uzun süreden beridir demokratların, yurt severlerin, yani yaşamın bütün alanında yüzünü sosyalizme dönen herkesin bir arada durma zorunluluğu var. Bir arada durmanın önemli olduğu bu dönemde birlikte iş yapabilme, birlikte yönetebilme, birlikte mücadele etme anlayışı bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

Maçoğlu, Katı Atık projesine ilişkin geçmişten bu güne gelinen aşamayı da anlattı. Başkan Maçoğlu, “Tüm dünyada ve ülkede çevre kirliliği meselesi artık devasa boyutlara ulaşmış durumda. Katı atık ile ilgili STK’larla görüşmelerimiz sürüyor. Dün de en son TMMOB ile bu konuyu görüştük. Bu meseleler daha çok teknik meseleler. Uzmanlık gerektiren bilimsel verilerle hareket edilmesi gerekiyor. Bu süreç içerisinde sunumlarla halkımıza anlatıyoruz” diye konuştu.

Katı projesine dair HDP İl Eş Başkanı İbrahim Kasun ise şunları söyledi: “Bu alanı köylüler bize kendileri gösterdiler. Rızalık verdiler. Kamuoyuna henüz bir şey deklare etmedik ama kendi projemizin arkasındayız. Önemli bir proje. Önemli bir çevre felaketinin önüne geçecektir. Vahşi depolama alanının çevreye verdiği korkunç zararlar var. Bir an önce bu projenin yaşam bulması gerekiyor.”