Okulun açılışı ve 2014-2015 eğitim-öğretim yılı İlköğretim Haftası programına, Vali Osman Kaymak, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Vali Yardımcısı Eşref Yonsuz, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Kasun, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Eyyüpkoca kurum müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılışta konuşan Vali Osman Kaymak şunları kaydetti: “Yeni Eğitim Öğretim Yılının ülkemize, ilimize, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Eğitim camiası gerek öğrencisi, gerek okulları, gerekse öğretmen sayısı itibariyle ilimizin en büyük kurumu. Okul öncesi, Temel eğitim ve Ortaöğretimde 10 bin 500 yüz öğrencisi, yeni atamalarla beraber 950 civarında öğretmeni ile büyük bir camia. Bu camiayı doğru yönlendirmek, yönetmek ve iyi bir şekilde çalıştırmak devlet olarak bizim ve öğretmenlerimizin en büyük görevidir. Bu eğitim ordusunu geleceğe hazırlamak temel hedefimizdir. Eğitim kurumlarımızın fiziki anlamda eksikliği yok denecek kadar azdır. İnşaatı devam eden ve yatırım programına aldığımız okullarımız bittiğinde ilimizde okul ve derslik ihtiyacı kalmayacaktır. Fiziki eksikliği gidermek kolay, ancak çocuklarımızın başarısını arttırmak bizim esas üzerinde durmamız gereken alandır. Bu hususta sadece öğretmen ve öğrencilerimize iş düşmüyor. Aynı zamanda ailelerin ve herkesin desteğini bekliyorum. Ayrıca ilimiz Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavında elde ettiği Türkiye birinciliği derecesi ile LYS sınavında elde ettiği yüzde 48’lik yerleştirme başarısı göstermiştir. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrenci velilerine teşekkür eder bu eğitim yılında başarının artarak devamını sizlerden beklediğimi ifade etmek isterim.

Siz ailelerden ricam; akşamları televizyon başında zaman geçirmeyin, çocuklarınızla birlikte okuyun, düşünün, müzakere edin. Başka türlü içinde bulunduğumuz kısır döngüyü kırmak mümkün değil. Ülkeler arasındaki rekabetten geri kalmayalım. Refah artışının kalıcı olmasının temel faktörü iyi yetiştirilmiş insandır. Sevgili Öğrenciler; Mutlaka kitap okuyun, sadece ders çalışmakla başarının gelmeyeceğini biliyoruz. Lütfen bol bol kitap okuyun. Bu eğitim öğretim döneminde öğretmenlerimizin geçen yıl gördükleri eksiklikleri bu yıl tamamlayarak başarıyı yükselteceklerine inanıyorum. İnşallah bu yıl her yönüyle geçen yıldan daha iyi olacaktır.

Açılışını yapmakta olduğumuz Elif Güntaş İlkokulu için Güntaş ailesine, onların şahsında Kazım Güntaş ve Erdal Güntaş beyefendilere bu hayırlı eseri eğitime kazandırdıkları için çok teşekkür ederim. Bu güzel davranışın ilimizin değerli işadamı ve hayırseverlere örnek olmasını temenni ediyorum.”

Öğrencilerin gösteri yaptığı açılışta, İşadamı Erdal Güntaş’a plaket verilirken, hep birlikte okul gezildi.

Tuncelili hayırsever işadamları Kazım ve Erdal Güntaş tarafından anneleri adına yaptırılan ve yeni eğitim - öğretim yılında eğitime açılan Elif Güntaş İlköğretim Okulu, 16 derslikten oluşuyor.

okul_ic-001.jpg

 

okul_ic1-001.jpg

 

okul_ic2-001.jpg

 

okul_ic3-001.jpg