İşte, Dr. Azad Günderci’nin konuya ilişkin o açıklaması şöyle: “Bilindiği gibi hastanemiz yapıldığından beridir hep sorunlarla gündeme gelmektedir. Tamamıyla çürük malzemelerle donatılarak; yarı bitmiş halde yangından mal kaçırır gibi teslim edilen hastanemizde sorunlar maalesef bitmiyor. İlimizin ihtiyaçları gözetilmeden ezberci bir anlayışla başka illerden kopya edilerek hazırlanmış projede maalesef birçok birimin ismi bile yer almamıştır.

Ve şu anda hastanede bu birimlerin çalışacağı alan bulunamıyor. Yerel yöneticileri de aşan bu sorunları sözlü ve yazılı olarak defalarca iletmemize rağmen sorunlar olduğu gibi durmaya devam ediyor.

Hastanemizin kadrosunda görevli ATT personelleri başka kurumlarda çalıştırılarak hemşirelere ambulans ve icap nöbetleri tutturularak il dışı görevlendirmeler yapılmaktadır.

Psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları çalışacak alan bulamıyorlar ve 3 birim tek bir odada hizmet vermeye çalışmaktadır.

Personeller bütçemiz yok, paramız yok gibi ticari gerekçelerle riskli birim farkları alamıyorlar.

Eczanede çalışan personeller bodrum katında, havasız, aşırı gürültülü, insan sağlığını tehdit eden bir ortamda hizmet vermeye çalışmaktadırlar.

150 yataklı bir hastanenin bahçesinde personeller ve hasta yakınları öğlen arasında dinlenebilecekleri tek bir gölgelik alan bulamamaktadırlar.

Hastane idari kadro atamalarında hiçbir mesleki kriter ve liyakat gözetilmeden, siyasi baskılar ve önerilerle eleman alınmaktadır. Alındıklarında sadece iki kritere bakıldığını düşünüyoruz. Birincisi AKP’li olup olmadığı, ikincisi sağlık Sen’li olup olmadığıdır.

Bakanlığımıza şunu soruyoruz. Eğer siz gerçekten bu hastaneyi vatandaşa sağlık hizmeti verilsin diye açtıysanız ilimizde yıllardır görevlendirdiğiniz personelin odaları ve birimleri neden projede yok.

Personellerimiz neden çalışacak oda bulamıyorlar. Eczacılarımız ve eczane personeli neden bodrum katında, havasız gürültülü ve insan sağlığını tehdit eden bir ortamda çalışmaya mecbur bırakılmaktadır.

Eğer siz bu hastaneyi gerçekten hizmet için açtıysanız neden hastanede sıcak su sistemi kurulmadan, havalandırma sistemi çalışmadan teslim ediyorsunuz? Ve neden bunlar aylar sonra ancak tamir edilebiliyor. Bunlar olmadan bir hastaneden veya sağlık hizmetinden bahsedilebilir mi?

Tunceli Devlet Hastanesi’nin neden parası yok bütçesi yok? Personelimiz neden riskli birim farklarını alamıyor? Bunları defalarca dile getirmemize rağmen maalesef bu sorunlara karşı duyarsız kalınmıştır. Bakanlığı Tunceli Devlet Hastanesi’nin Tunceli Halkına daha iyi hizmet verebilmesi için yaptıkları hastaneyi sahip çıkmaya davet ediyoruz.”