TBMM Başkanlığına İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi önergesinde şunlara yer verdi: “27 Temmuz 2015 tarihinde Konur Sokak’ta Ankaralıların ‘Yaşar Abi’si olarak bilinen Yaşar Öztemel, polisler tarafından aşırı şiddet uygulanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınırken darp edilmesi nedeniyle bayılan Öztemel’den saatlerce haber alınamamıştır. Gözaltına alınmasına rağmen adının gözaltı listesinde ve hiçbir karakolda yer almamasının yanı sıra polisler tarafından işkence yapıldığı ve saçlarının yolunduğu bilinmektedir.

                12 Eylül darbesinde tutuklanan ve maruz kaldığı işkenceden dolayı psikolojik sorunlar yaşayan Öztemel, taş atmakla suçlandığı mahkemede “Polisler biber gazı ve copla saldırdı. Biz de saldırıya karşı durduk. Polislerin saldırısına karşı direnme hakkımı kullandım. Taş attığım doğrudur. Biz ezilenler, yetimler, direnenler elbette katillere taş atacağız. Bir elimiz hep taşta.” demiştir. Mahkeme ise Öztemel’in Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmesi kararına hükmetmiştir.”

CHP’li vekil şu sorularına yazılı yanıt istedi: 

Yaşar Abi neden gözaltına alınmıştır? Gözaltına alındıktan sonra neden saatlerce kendisinden haber alınamamıştır?

Gözaltına alınırken kendisini darp eden ve saçlarını koparırcasına çeken polisler ile ilgili bir işlem başlatılmış mıdır? Başlatılmamış ise başlatmayı düşünüyor musunuz?

Polislere gözaltına alırken darp etme ve saç koparma yetkisini kim vermiştir?

Gözaltına alırken saçını çeken kişi polis midir? Polis ise ünvanı nedir? Bu kişi ile ilgili soruşturma başlatmayı düşünüyor musunuz?

Yaşar Abi’ye gözaltında uygulanan şiddetten dolayı yüzünde, bacak ve ayaklarında yara izleri, vücudunun çeşitli yerlerinde ise morluklar oluşmuştur. Yaşar Abi’ye kimler işkence yapmıştır? İşkence yapanlar ile ilgili işlem yapmayı düşünüyor musunuz?

Direnme hakkını kullanan Yaşar Abi neden Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edilmiştir?

Yaşar Abi’yi darp ederek gözaltına alan ve gözaltında işkence yapanları, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk etmeyi düşünüyor musunuz?