HAK-PAR İl binasında düzenlenen toplantıda, “Unutmadık, Unutturmayacağız” pankartı açan gençlik komisyonu üyeleri adına açıklamayı Heval Yılmaz Temel yaptı.

28 Aralık 2011 günü Roboski’de 34 kişinin uçaklarla tarafından bombalanarak öldürüldüğünü dile getiren Temel, “Asker ve sivil yetkililer bunların PKK’lı olduğuna dair istihbarat alındığını, bu nedenle bombalandıklarını ileri sürdüler.

Oysa söz konusu köy bir korucu köyü idi ve kaçak sınır ticareti biliniyor, yıllardır buna göz yumuluyordu. Bu kez de sınır karakolunun bundan haberi vardı.

Olayın tipik bir provokasyon olduğu, diyalog sürecini ve barışçı çözüm arayışlarını torpillemeye ve aynı zamanda hükümeti köşeye sıkıştırmaya yönelik olduğu daha baştan belliydi. Ama ne yazık ki olay bu güne kadar aydınlatılmadı, sorumlular bulunup kendilerinden hesap sorulmadı. Sözü edilen ve yanlış olduğu anlaşılan istihbaratın kaynağı da bugüne kadar kamuoyuna açıklanmadı.

Oysa kimin yanlış istihbarat verdiği ve kimin, bu insanların sınır ticareti yaptığını bile bile onları acımasızca bombaladığı bilinemeyecek bir şey değil. Aradan üç yıl geçmiş olmasına rağmen bu acımasız katliamın aydınlatılmaması, sorumluların bulunup cezalandırılmaması adalet duygusunu kamu vicdanını yaralıyor. Bu durum, olayın üstünün örtüldüğünü, suçluların korunduğunu, hükümetin de olayın üstüne gitmek istemediğini düşündürüyor” dedi.

Hükümetten sorumluluğunun gereğini yapmasını beklediklerini ifade eden Temel, “Olay daha fazla gecikmeden aydınlatılmalı. 34 can kim vurduya gitmemeli. Sorumlular bir an önce adaletin önüne çıkarılıp hak ettikleri cezalara çarptırılmalı” diye konuştu.