Tanıtım toplantısına, HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir, Dersim Belediye Başkan Adayı Emekli Öğretmen Ahmet Düzgün ile İl Genel Meclis Adayı Gökhan Tarhan ile partililer katıldı.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan İl Genel Meclis Adayı Gökhan Tarhan, seçimlerin adil ve demokratik bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcı Fehmi Demir ise yaptığı konuşmada, parti olarak Türkiye’de yeni bir siyaset tarzını yerleştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Bu siyaset tarzı projelere dayanan, sorunları tespit eden ve sorunlara çözüm önerileri sunan bir siyaset tarzıdır. Biz, Türkiye’de yerleştirilmeye çalışılan hegemonyacı siyaset tarzının çözüm üretmediğini biliyoruz. Sorunlara gerçekten çözüm üretmek isteyenlerin sorunları tespit ederek çözüm önerileri sunması ve bunları hayata geçirmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin en temel sorununun Kürt sorunu olduğunu kaydeden Demir, bu sorun çözülmeden diğer sorunların çözümünün mümkün olmadığını söyledi. 

hakpar_ic.jpg

İki halkın eşitliğine dayanan federal bir yapıya ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Demir, ülkenin çoğulcu yapısına uygun demokratik, sivil bir anayasa yapmanın da şart olduğunu ifade etti.

Parti olarak Alevilerin yaşadığı sıkıntıları da bildiklerinin altını çizen Demir, Diyanet İşleri ve zorunlu din derslerinin kaldırılması, devletin her inanca eşit mesafede durarak sadece düzenleyici rol üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Genel Başkan Yardımcısı Fehmi Demir’in ardından söz alan Belediye Başkan Adayı Ahmet Düzgün de seçilmesi halinde hayata geçirmeyi planladığı projeler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Toplantıda, basın mensuplarına HAK-PAR’ın Türkçe ve Kürtçe hazırladığı yerel seçim bildirgesi de dağıtıldı.