Sendikanın İl Temsilciliği tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine Güvenlik İş Başkanı Ömer Çağırıcı, Merkez Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Durcuk, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Karataş, Ankara Bölge Şube Başkanı Galip Bektaş Güvenç, Diyarbakır Bölge Şube Başkanı Murat Elhakan, Van Bölge Başkanı Naci Beyter, Tunceli İl Temsilcisi Mesut Ertoğrul ile sendika üyeleri katıldı.

guvenlik-is-(1).jpg

Açılışta konuşan Tunceli İl Temsilcisi Mesut Ertoğrul, “Kuşkusuz ki güvenlik ihtiyacı insanın fiziksel ihtiyaçlardan sonraki en temel ihtiyaçtır. Güvenliğin olmadığı yerde ne toplumsal huzur ne de toplumsal barış sağlanabilir. İşte tam bu noktada biz özel güvenlik personelleri hayati rolümüzü oynamak için kimi zaman kendi hayatımızı tehlikeye atarak fedakar bir biçimde mesaimizi yapmaktayız.guvenlik-is-(3).jpg

Elbette biz özel güvenlik personelleri bu hayati görevi yerine getirmeye çalışırken bu görevimizi daha iyi yapmak için çalışma koşularımızın düzeltilmesi, iş güvencemizin garanti altına alınması insan hayatına yarışır bir ücret politikası içinde bir mücadele yürütmek durumundayız. İşte özel güvenlik personelleri için bu çabanın adresi Güvenlik İş Sendikasıdır” dedi.

Güvenlik İş Başkanı Ömer Çağırıcı ise; özel güvenlikçilerin halkın ve huzur güveni için görev yaptığını hatırlatarak, “Ülkemizde 20 iş kolu var. Bizler güvenlik ve savunma iş kolunda faaliyet yürütüyoruz. Diğer iş kollarında sendika ve üye sayıları sürekli düşerken bizim iş kolumuzda sayımız sürekli artıyor. Şu anda aktif çalışan 313 bin özel güvenlik görevlisi var. Bu özel güvenlik görevlileri doğumdan ölüme kadar bütün süreçlerde varlar” diye konuştu.

 Sendikalarının tanınırlığı için yapılan çalışmalardan bahseden Çağırıcı, birlik ve beraberlik içinde özel güvenlik görevlilerinin sorunlarının aşılması konusunda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini de sözlerine ekledi.