Valilik Toplantı Salonunda yapılan Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi toplantısına, Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Vali Yardımcısı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslanoğlu, ilgili daire amirleri, okulların idarecileri, rehber öğretmenler, okul aile birliği temsilcileri, öğrenci taşımacılığı yapan kooperatif başkanları, özel eğitim kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda; okul çevresindeki güvenlik kameraları, fiziki tedbirler, okul çevrelerinde uyuşturucu madde satışına karşı alınacak önlemler, okul servis araçlarında öğrenci güvenliğine yönelik yapılması gerekenler ve işsizlik sorunu çözümü, başlıklı konularda detaylı değerlendirmeler yapıldı.

 Toplantıda konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, “Bu toplantının ilkini ilk geldiğimiz haftalarda yapmıştık. 5 Şubatta ikinci dönem başlıyor. Okullarımız açıldığı dönem içerisinden yine çocuklarımızın öğretmenlerimizin velilerimizin hepsinin güvenliği için daha iyi öğrenim görmeleri için neler yapacağız, ne yapmamız gerektiğini bunları konuşmak için bugün bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği bizler için çok önemli. Onları kötü alışkanlıklardan korumak da hepimizin görevi. Öğrencilerimize zarar verecek hiç bir şeye müsaade etmeyiz. Göreve yaptığımız yedi ay süresince özellikle çocuklarımıza, gençlerimize yönelik yaptığımız projeler başarıyla uygulandı ve artarak da devam ediyor. Biz fikriyle ekip çalışmasıyla yapılacak çalışmalarla inşallah çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel imkânlar sağlayıp, Devletimizin şefkatini ve sıcaklığını başta yetim ve öksüz evlatlarımız olmak üzere tüm çocuklarımıza, gençlerimize, vatandaşlarımıza göstereceğiz” dedi.