Dersimspor Kulübünden desteğe ilişkin yapılan açıklamada şunlara yer verildi: "Kulübümüze kuruluşundan bugüne kadar maddi,manevi bir çok desteği olan,değerli işadamımız Güntaş, Kulübümüzün Yönetim Kurulu üyeleri ile  bir araya gelerek, takımımızın dış sahada oynayacağı 5 deplasman maçının uçak, otobüs, otel konaklama,yemek  masraflarını  karşılayarak kulübümüze büyük bir destek sağlamış oldu.

Değerli iş adamımız Erdal Güntaş "Şuan bu şehre heyecan katan Dersimspor, çok zor şartlar altında taraftarımızın, yönetici arkadaşlarımızın, işadamlarımızın, futbolcularımızın, teknik ekibimizin, kısacası bu şehir için kalbi çarpan herkesin emeğiyle, desteğiyle zor şartlar altında 3.lige çıkabildi. Profesyonel lige çıkması, bizlere büyük bir gurur, mutluluk ve heyecan yaşatmıştı. Şimdi sıra bütün Dersimli işadamlarımız da Dersimspor'umuzun 2.Lige çıkabilmesi için, herkesin elini taşın altına koyması, bu takımı daha da büyütmek, geliştirmek için herkesin maddi ve manevi desteğini sağlaması gerekiyor''dedi.

Kuşkusuz Dersimspor'umuzun bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi Kulübümüzün eski başkanı,değerli işadamımız sayın Erdal Güntaş'a kulübümüze yapmış olduğu bütün katkılarından dolayı sonsuz  teşekkürlerimizi sunar, iş hayatında başarılar dileriz."