Adıgüzel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, cemevine yönelik bu olaya ilişkin herhangi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığını, olayın fail ya da faillerinin tespit edilip edilmediğini sordu. 

“Emniyetin Soruşturmaları Yeterince Ciddiye Alıp Almadığı Şüpheli”

Adıgüzel, “Hükümetin kutuplaştırıcı, ayrıştırıcı söylemlerinin bir sonucu olarak son aylarda Alevi vatandaşlarımızın yoğunlukla yaşadığı bölgelerde kapıların işaretlendiğine ve inanç merkezlerine karşı çeşitli saldırılar yaşandığına tanıklık ediyoruz. OHAL ile birlikte artan ve vatandaşlarımızı tedirginliğe sevk eden bu tür olayların yaşanması emniyetin bu soruşturmaları yeterince ciddi almadığı şüphesini uyandırıyor” ifadelerini kullandı.

“Şahkulu Sultan Vakfı’na Yönelik Soruşturma Ne Aşamada?”

Geçtiğimiz ay, İstanbul Pendik Şahkulu Sultan Vakfı’na yönelik saldırıyı da hatırlatan Adıgüzel, yürütülen soruşturmanın hangi aşamada olduğunu sordu.

Adıgüzel, ayrıca şu sorulara yer verdi: “Özellikle OHAL ile birlikte artan ve vatandaşlarımızı tedirginliğe sevk eden bu tür olayların yaşanması emniyetin soruşturmaları yeterince ciddiye almamasından mı kaynaklanmaktadır? Hükümet bu tür olaylara zemin hazırlayan ayrıştırıcı söylemlerine son vermeyi düşünmekte midir?”