Dersim Belediyesi Toplantı Salonu’nda bu Devrimci Güç Birliği aday tanıtım toplantısında, belediye eşbaşkanları, il genel meclis ile belediye meclis üyeliği adaylarının tanıtımı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Belediye Başkanı Edibe Şahin, EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, BDP İl Başkanı Ergin Doğru, HDP İl Başkanı Fatma Kalsen, ESP İl Başkanı Ali Ekber Kaya ile adaylar katıldı.

Toplantının açılışında konuşan BDP İl Başkanı Ergin Doğru, “Geçmişten aldığımız yerel yönetim anlayışımız önümüzdeki dönem de devam edecek. Baktığımız zaman geçmiş süreçten kaynaklı çok güçlü bir dayanağımız var. Geçmişte yaptığımız hizmetler, yerel yönetim anlayışımız bir nevi gelecekteki yapacaklarımızın teminatı oluyor” dedi.

gucbirligi_ic.jpg

Güç Birliği’nin Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Ali Bul ise, yerel yönetimlerde kadın temsiliyetinin önemli olduğunu belirterek, acının her türlüsünü yaşamış Dersim Halkına yerel yönetimler olarak hizmet etmekten onur ve gurur duyacaklarını söyledi.

Belediye Meclis üyeliğinden birinci sıradan aday gösterilen Hüseyin Tunç da, yolsuzluğun, rüşvetin ve hırsızlığın olduğu bir siyasal iklimde seçime gidildiğini dile getirerek, “Biz birlikte yöneteceğiz diyoruz onlar birlikte yürüteceğiz diyorlar. Bizler, bunlarla mücadelenin yanı sıra Munzur ve Dersim’in topyekün korunmasında da emek ve demokrasi güçleriyle birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz” diye konuştu.

1992 yılında kontrgerilla tarafından katledilen Namık Tarancı’nın eşi olan ve İl Genel Meclis üyesi birinci sıra adayı Derman Tekin Tarancı ise yaptığı açıklamada, “Biz hem devrimin hem de Dersim’in sevdalılarıyız. Dersim’in dokusunu, kültürünü, inancını, kimliğini yaşatma adına buradayız. Sizlerle birlikte bu mücadeleyi yürütmek bize onur ve güç katacaktır” dedi.

Bir haftadan bu yana Dersim’in ücra köylerini gezdiğini belirten Tarancı, “Yollarımız, ortak alanlarımız yok. Eğitim, sağlık, tarım, hayvancılığın bittiği bir Dersim gördüm. Bu beni çok üzdü. 30 yıllık çatışmalı ortamın Dersim’i getirdiği durum ortada. O nedenle biz gelen bütçenin yurttaşlara eşit ve şeffaf dağılımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde güç birliğinden aday olanların tek tek tanıtılmasının ardından adaylar toplu şekilde fotoğraf çektirdi.

Güç Birliğinin adayları şu isimlerden oluştu:

Eşbaşkanlar:

Mehmet Ali Bul, Nurhayat Altun.

İl Genel Meclisi adayları:

Derman Tekin Tarancı, Mehmet Ali Yazır, Murtaza Köse.

Belediye Meclis Üyesi adayları:

Hüseyin Tunç, Mehmet Bayır, Veli Söylemez, Yemoş Güzel, Şahin Demir, Hasan Kanılmaz, Cemile Ataş, Ayhan Kılınç, Seydali Bulut, Kemal Yeşil, Bülent Çetin, Gülseven Yıldız, Haydar Demir, Ali Tütmez.