Ve bugün Gola Hızır sular altında kalırken Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu Munzur Üniversitesinde yaptığı açıklamada kutsal mekanları önemsediğini ifade etmişti...

 

Bir yandan Alevi Açılımı bir diğer yandan Din Derslerinin zorunlu olması kutsal mekanların sular altında bırakılması...

 

Alevi Açılımı hala devam ediyor mu acaba Alevi Açılımı olmasaydı ne olacaktı diyoruz artık. Önemli olan Cem evlerinin su elektrik parasını ödemek değildir değerlerimiz su altında kaldıktan sonra Su elektrik paralarını ödeseniz ne olacak ödemeseniz ne olacak...

Şimdi bir Alevi genç olarak hükümete Alevi Açılımın yürütücülerine sesleniyorum. Alevi Paketi Hazırlarken Bizleri yeniden yok etmeyi mi asimile etmeyi mi hedefe aldınız. Eğer hedefinizde bunlar yok ise Biz Alevilerin haklarını vermek var ise pratikte uygulayınız.

 

Her seçim rüzgarında esip gündemlere oturup haftalarca tartışılan Madımak’ı müze yapınız ve Dersim’den Dersimliden özür dileyip Pir Seyit Rıza ve Arkadaşlarının mezar yerlerini açıklayınız.

Dersimli Alevi bir genç olarak söylediklerimin arkasındayım yok Alevi Açılımı devam ediyor ve Alevilerin haklarını koruyoruz pratiğimizde var diyorsanız utandırın beni bende üzerime düşen görevi yapıp hükümetten Alevi Açılımının yürütücülerinden özür dileyeyim.

 

Ferhat Güven/Dersim