Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim, Dünya Gıda Günü olarak kutlanıyor.

FAO tarafından bu sene 37. si düzenlenen Dünya Gıda Günü teması göç, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma arasındaki bağlantının önemini vurgulamak için "Göçün geleceğini değiştirin. Gıda güvenliği ve kırsal kalkınmaya yatırım yapın" olarak belirlendi.

Bu kapsamda İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Munzur Ortaokulu Konferans Salonunda öğrencilere, Gıda Mühendisi Hüseyin Kılıç tarafından konuyla ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı.

Öte yandan İl Müdürü Orhan Kaya da Dünya Gıda Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

gida-gunu-etkinligi-(1).jpg

Kaya mesajında, “Ülkemizde insanların yüzde 78'i, tarımın ve kırsal ekonominin temel itici güç olduğu kırsal alanlarda yaşamlarını sürdürmektedir. Kırsalda yaşayanların ve tarım çalışanlarının sosyal, kültürel, ekonomik haklarının ve temel yaşam gereksinimlerinin karşılanması için sosyal koruma programları önemlidir. Bu programlar içinde beceri ve mesleki eğitimler, destekler, krediler, hibeler gibi pek çok farklı alt başlık yer almaktadır. Bakanlık olarak büyük çoğunluğu kırsal alanlarda yaşayan ve tarım ile uğraşan üreticilerimizin refah ve gelir seviyelerini yükseltmek amacıyla onlara destek olmaya devam ediyoruz.

Ayrıca gıda güvenilirliğinin sağlanmasıyla yeterli ve dengeli beslenmenin önemi konularında farkındalık yaratmaya çalışmaktayız" dedi.

gida-gunu-etkinligi-(3).jpg