Bir yıl önce göreve atanan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan, önceliklerinin sağlık çalışanlarına uygun ortamlar yaratarak vatandaşa daha iyi ve kaliteli sağlık hizmeti vermek olduğunu söyledi.

hasnae_ic.jpgGöreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Akdoğan, “Göreve başlarken öncelikle hastanemizin acil ve önemli ihtiyaçlarını belirledik. Bu kapsamda hastanemize yeni model bir tomografi cihazı getirdik. Hastanemizde patoloji laboratuvarı olmadığı için alınan biyopsi örnekleri Elazığ’a gönderiliyordu. Bunun önüne geçmek amacıyla patoloji laboratuvarı kurulmasını sağladık.  Modern bir fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi kurduk. Acil, göğüs, çocuk ve dahiliye servislerine kuru hava sistemleri kurulumunu gerçekleştirdik.  Çalışanlarımız ve hastalarımızın güvenliğini son derece önemsiyoruz. Bu kapsamda hastanemize güvenlik kamera sistemleri kurduk. Hastalarımızın istifade etmesi amacıyla yeterince çalışmayan sıcak su sistemini yenileyerek devreye soktuk. Tek jeneratörü bulunan hastanemizde olası elektrik kesintilerine karşı yedek jeneratör alımı gerçekleştirdik. Merkezi havalandırma sistemindeki arızaları giderdik. Hastane içinde ihtiyaç duyulması nedeniyle yeni odalar oluşturduk.  Devlet Hastanemizdeki asansörlere tehlike arz ettiği için kırmızı etiket verilmişti. Çalışan ve hasta güvenliği açısından makine mühendisleri odası ile yaptığımız çalışmaların ardından etiketimizi kırmızıdan yeşile çevirerek asansörlerimizi son derece güvenlik hale getirdik. Gerek devlet hastanemizin gerekse de ağız ve diş sağlığı merkezimizin ihtiyacı olan tıbbi cihaz ve demirbaş alımlarını gerçekleştirdik” dedi.

hastane_ic1-002.jpgGerek Devlet Hastanesi’nde gerekse de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde önemli bakım ve onarım çalışmaları yaptıklarını da dile getiren Genel Sekreter Nevzat Akdoğan, 2016 yılında da yeni MR cihazı alımı gerçekleştirmenin yanı sıra yeni ağız ve diş sağlığı merkezi ile merkezi sterilizasyon ünitesi kurulması çalışmasının devam ettiğini söyledi.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Nevzat Akdoğan, “ihtiyaçların giderilerek daha iyi kaliteli sağlık hizmeti verilmesi konusunda bizlere destek olan başta Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu olmak üzere Müsteşarımız Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Kurum Başkanımız Dr. Hakkı Yeşilyurt, Eski Kurum Başkanımız Dr. Zafer Çukurova, Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özgül, Daire Başkanlarımız Umut Doğan, Dr. Barış Uğur Ograşagil, Ali Gazi, Selim Bener, Dr. Muhammed Bayram ve Olgun Durmuşoğlu’na teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

hastane_ic2.jpg