Elazığ’da düzenlenen Pansiyonlu okullar toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Saadettin Sabaz, Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, İlköğretim Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin, Bingöl, Erzincan, Elazığ, Erzurum, Malatya, Muş ve Tunceli İl Milli Eğitim Müdürleri, yatılı ilköğretim bölge okul müdürleri ve pansiyonlu okul müdürleri katıldı.

Toplantıda Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ve pansiyonlu ortaöğretim okulları kurumlarında yaşanan sorunlar, eksiklikler ve çalışmalar ele alındı.

genel_mudur_ic.jpg

Toplantının ardından Tunceli’ye gelen İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er ve Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin ile beraber Tunceli İl Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul, İlköğretim Müfettişleri Başkanı Murat Yıldırım ve İlköğretim Müfettişi M. Faruk Korkutata Pülümür Kırmızı Köprüde bulunan Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu yerinde incelemek üzere Pülümür İlçesine gitti.

Okulda incelemelerde bulunan İlköğretim Genel Müdürü İbrahim Er, okulun eğitim-öğretime elverişli olmadığını belirterek, “Pülümür merkezde bulunan Dede Korkut İlköğretim Okulu binasını güçlendirme ile onarılarak daha modern halde dizayn edip Kırmızı Köprü (YİBO)’da okuyan öğrencilerimiz burada eğitim-öğretime devam edecekler” dedi. 

Genel Müdür Er, “öğrencilerin barınmaları için Pülümür merkezde 100 yataklı pansiyon yaptıracağız” diye konuştu. Er, ayrıca Tunceli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ek hizmet binası sözü verdi.

Milli Eğitim Müdürü Haydar Yurdakul ise “Elazığ’da yapılan toplantının ardından bizi kırmayıp buraya kadar gelen ve Tunceli’ye yakın ilgi gösteren Sayın Genel Müdürümüz İbrahim Er ve Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Zengin’e teşekkür ederim” dedi. 

Yaşar ÇİÇEK