Alınan ekipmanlarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Edibe Şahin, Dersimli gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla GENÇSEM’in kurulduğunu belirterek, “Bu konuda ailelerimiz ve gençlerimizin sıkıntıları vardı. Belediye olarak bu konuda yaptığımız saha çalışmalarında gençlerimizin kötü alışkanlıklara büyük bir eğilimlerinin olmadığını gördük. Politik bir kent olduğumuzdan, onurumuza düşkünlüğümüzden, kaynaklı gençlerimizin sıkıntıları rahatsızlık yaratıyordu. Bu bir sistem sorunudur. Gençlerimizi ve ailelerimizi suçlamak en kolaycılıktır. Unutmayalım ki çatışmalı bir bölgede, savaşın olduğu bölgede yaşıyoruz. Savaşın olduğu her yerde mutlaka bu ve benzeri sorunlar yaşanmakta. Başta kadınlar ve çocuklar olarak bu savaşın mağdurlarıydı. Önümüzdeki süreç barışa doğru evirildikçe, demokratikleşmeye doğru gittiğimizde o zaman savaşın enkazlarını çok daha net görebileceğiz. Biz belediye olarak bu konuda bir çalışma yürüttük.

gencsem_ic-001.jpg

Gençlik Danışma ve Sosyal Etkinlik Merkezimizi kurduk. Amacımız bu merkezimizde gençlerimizle birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler yapmaktı. Bu süreç içinde gördük ki gençlerimiz kendi değerleri, anadiliyle, kültürüyle buluşma noktasında oldukça heyecanlıydılar. Bu konuda birçok atölye oluşturduk. Resim, sinema, rafting, bağlama, gitar vb. Bunların yanında gençlerimizin doğaya olan eğilimlerinden dolayı doğa sporları atölyesi çalışmalarımızı yürüttük. Kutsal mekânlarımıza ziyaret etkinliği düzenledik. Doğa sporları olan ilgilerinden dolayı daha önce de bisiklet etkinlikleri düzenledik. Bu bağlamda gençlerimizin yoğun ilgisi nedeniyle GEÇSEM’e gençlerimizin kullanabilmesi için 10 adet dağ bisikleti aldık. Amacımız gençlerimizin doğamızı sahiplenmesi, çevremizi ve doğamızı kirleten ve zarar verenlere karşı birlikte çalışma yürütmesi, Ekolojik dengeyi koruması ve doğamızı korumasıdır” dedi.

Daha önce de rafting etkinliği için bot alındığını hatırlatan Başkan Şahin, “Satın aldığımız bu bot dışında, rafting etkinliği için Tunceli Eğitim Sağlık Vakfı tarafından merkezimize bir adet rafting botu ve ekipmanları hediye edildi. Buradan Tunceli Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Kadriye Akçelik ve Vakıf yönetime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

gencsem_ic1-001.jpg

Merkezde etkinlik ve atölye sayılarının arttırılacağını ifade eden Şahin, “Gençlerimizin neye eğilimleri var ise yetenekleri ve potansiyelleri varsa kapalı mekânda ve doğamızda çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Gençlerimiz, çok hızlı bir şekilde toparlıyor. Bu konuda örnek olmaya başladılar. Ben buradan bize güvenen ailelere ve gençlerimize, bu çalışmaları yürüten ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Bu atölye çalışmalarımız ve etkinliklerimiz devam edecek. Hep birlikte bölgede örnek olacak model bir sosyal etkinlik merkezi haline getireceğiz” dedi.

 Başkan Şahin’in konuşmasının ardından alınan bisikletlerle kısa bir şehir turu yapıldı.